Pe măsură ce știința evoluează, afecțiunile oculare comune, precum miopia, hipermetropia sau chiar astigmatismul nu te mai condamnă la purtatul ochelarilor sau a lentilelor de contact pentru întreaga viață. Grație tehnologiilor de vârf folosite din ce în ce mai frecvent de către specialiști, acum ai acces la opțiuni moderne de tratament care, deși costă mai mult, sunt de departe mai eficiente și mai confortabile pentru pacient. Iată câteva dintre ele!
ReLEx Smile PRO
Prima opțiune modernă de tratament pe care o vom menționa este tehnica ReLEx Smile PRO, recunoscută drept o soluție modernă pentru defecte precum astigmatismul miopic, hipermetropia și miopia. Se remarcă datorită vitezei de neegalat, preciziei incredibile și asistenței asigurate de sisteme robotice inteligente.
Procedura va fi efectuată exclusiv de laserul cu femtosecunde, tehnologie recunoscută la nivel mondial drept cea mai sigură și mai precisă metodă de tratament pentru corectarea tulburărilor de vedere. Va fi suficientă o incizie de 2-4 mm, iar majoritatea straturilor corneei superioare rămân neatinse.
Procedura este complet nedureroasă, minim invazivă, iar recuperarea este extrem de scurtă, între 24 și 72 de ore. Operația în sine este efectuată foarte rapid, sub anestezie locală și nu va necesită suturi.
PRESYBOND
Tehnica PRESYBOND este dezvoltată de compania germană Carl Zeiss Meditec și a fost special concepută pentru pacienții trecuți de 40 de ani, suferinzi de prezbiopie și alte vicii de refracție. Prezbiopia este un proces natural care apare după vârsta de 40 de ani și constă în degradarea vederii de aproape până în punctul în care sunt necesari ochelarii.
Operația laser cu flap presupune anestezie locală cu picături și durează aproximativ 15 minute. Nu doare și poate fi efectuată la ambii ochi în aceeași zi. Avantajele sunt reprezentate de posibilitatea de a obține un tratament personalizat, o intervenție chirurgicală minim invazivă și o recuperare rapidă, în 48 de ore de la tratament.
Transplant de cornee
Transplantul de cornee se referă la procedura prin care o parte a corneei care nu mai este funcțională va fi înlocuită cu o cornee nouă, provenită dintr-o banca de cornee. Scopul acestui tratament este acela de a reda vederea, a reface aspectul unei cornee deteriorate și de a reduce durerile.
De obicei, această intervenție se recomandă pacienților care suferă de keratoconus, distrofie endotelială, țesuturi cicatrizate, ulcerații profunde sau perforații la nivelul corneei, ruperea țesuturilor din cornee sau dacă pacientul a suferit complicații cauzate de intervenții anterioare.
Transplantul se va efectua sub anestezie locală, recuperarea fiind la fel de importantă precum tratamentul în sine. Medicul chirurg va prescrie medicamente care să împiedice respingerea transplantului, iar ochiul operat va fi acoperit cu un bandaj.
Pacientul trebuie să revină pentru examinări oftalmologice postoperatorii, dar viața sa de zi cu zi nu va fi influențată prea mult. După o săptămâna, poate reveni la activitățile normale, dar trebuie să evite exercițiile intense pentru o perioadă și, evident loviturile la ochi. Cel mai important aspect legat de acest tip de intervenție este faptul că prezintă cel mai ridicat grad de reușită dintre toate operațiile de transplant.
Află mai multe despre fiecare tehnică în parte în urma unei consultații!