Fericire sau teama?

Sarbatorile te-au facut sa fii o persoana mai buna, mai pasnica, care vede viata si oamenii cu alti ochi. Te-au facut sa vezi atat de roz viata, incat te-ai gandit ca meriti inca o sansa sa fii fericita si te-ai impacat cu fostul tau iubit.
Toate bune si frumoase, simti cum prinzi aripi din nou si totul incepe sa capete un alt sens. Pana cand un mic norisor apare si simti ca teama se instaleaza. Teama ca nu va merge nici de data asta, teama ca nu va intelege cat de mult inseamna pentru tine sau teama ca gesturile tale vor fi interpretate gresit.

Cum trebuie sa procedam in astfel de cazuri? Cum facem sa nu mai picam in aceeasi capcana si sa repetam aceleasi greseli?
In primul rand, take it easy! Nu incerca sa faci lucrurile sa mearga mai repede decat simte cel de langa tine.
Aminteste-ti ca intr-o relatie, partenerii trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda sau macar sa incerce sa tina pasul unul cu celalalt pentru a nu se simti sufocat sau “obligat” sa actioneze intr-un fel anume.

Cele mai citite articole

Lasa lucrurile sa vina de la sine si nu te mai supara de fiecare data cand iubitul tau nu reactioneaza asa cum te-ai fi asteptat. Oamenii gandesc diferit, dar asta nu inseamna ca pe de o parte ai si tu partea ta de dreptate.
Daca iubitul tau este mereu contra a ceea ce spui sau faci, inseamna ca relatia merge doar pentru ca tu iti doresti asta. Cand tu vei dori sa faci lucrurile dupa bunul tau plac, cu siguranta va riposta si certurile nu vor intarzia sa apara.

Pe de alta parte, trebuie sa fii mai relaxata si incetezi sa gandesti negativ. Chiar daca te-a ranit o data, nu inseamma neaparat ca o va face a doua oara. Daca simti ca se va intampla din nou, cel mai bine ar fi sa renunti si sa ramaneti la stadiul de prietenie, decat sa incepeti sa va urati mai tarziu.
Oferiti-va unul altuia momente de libertate, fara a face presiuni sau fara a va supara ca unul din nou a decis sa-si petreaca seara in compania prietenilor. Totul cu o limita, desigur. Daca acest lucru se intampla foarte des, iar tu esti lasata mereu balta sau esti pe locul 2, ar trebui sa ai o discutie serioasa despre acest aspect si sa incerci sa afli de ce se intampla acest lucru.

Cele mai citite articole