Fatetele dentare: solutia pentru dinti perfecti

Fațetele dentare sunt, fără doar și poate, cea mai rapidă și eficientă soluție pentru a obține un zâmbet perfect. Un tratament cu aparat dentar poate dura câțiva ani, mai ales în cazul dinților cu o distanță foarte mare între ei. Fațetele, în schimb, oferă avantajul de a masca aceste probleme într-o manieră durabilă și estetică.

Fațetele reprezintă un înveliș subțire care se aplică peste dinții naturali și pot corecta probleme dentare într-un mod minim invaziv.

Persoanele care au unul sau mai mulți dinți deformați pot opta pentru acoperirea acestora cu fațete care vor arăta la fel ca restul dinților. Astfel, pret fateta dentara este mai mic pentru unul sau doi dinți, comparativ cu un tratament complet.

Același lucru este valabil și în cazul dinților ciobiți. Persoanele care au un dinte ciobit pot opta pentru fațete, în loc să înlocuiască dintele cu un implant – o variantă care ar implica înlăturarea dintelui cu probleme.

Strungăreața poate fi acoperită cu ajutorul fațetelor, iar zâmbetul perfect poate fi obținut în acest mod în mai puțin de 2 săptămâni. Corectarea unei strungărețe în urma unui tratament cu aparat dentar poate dura peste 2 ani, în comparație.

Cele mai citite articole

Cum poți obține dinții perfecți cu ajutorul fațetelor?

În primul rând trebuie să alegi o clinica stomatologica care se ocupă cu fațete dentare, apoi să discuți cu medicul despre întreaga procedură, să înțelegi ce implică și să alegi cea mai bună opțiune pentru tine.

După consultația inițială și o serie de radiografii, dinții tăi vor trebui pregătiți pentru intervenție. O parte din smalțul dinților va trebui pilit pentru a putea acomoda fațetele. Acest pas se poate realiza sub anestezie.

Ulterior, vei vedea o simulare a fațetelor, pentru a te asigura că sunt adecvate și îți vor fi montate fațete provizorii, până când vor fi gata cele definitive. Fațetele sunt realizate special pentru fiecare pacient în parte, pentru a asigura o estetică perfectă, adecvată cu forma feței, dimensiunea gurii și culoarea potrivită. Când acestea sunt gata, vei face o nouă vizită la stomatolog și fațetele vor fi cimentate.

Trebuie să știi că, deși sunt o opțiune de tratament de lungă durată, acestea se mențin mai bine sau mai rău în timp în funcție de îngrijirea de care au parte. O igienă orală atentă este necesară, astfel că va trebui să te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi și să nu uiți să folosești ața dentară și apa de gură zilnic.

În plus, vizitele regulate la dentist sunt obligatorii. O dată la șase luni ar trebui să mergi la medicul tău stomatolog pentru un control și o curățare profesională a dinților, deoarece fațetele nu vor asigura că nu mai faci carii în timp.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce trebuie sa stii inainte de a deschide o firma in Timisoara? Acte si costuri.

Articolul Urmator

Opțiuni moderne de tratament pentru afecțiunile oftalmologice

Cele mai populare