Genele false cu efect 3D sau 4D: Ce sunt și cum se aplică corect?

Genele false au fost o tendință în modă de mai mult timp decât ai putea crede. Dorința de a avea gene superbe s-a transformat drastic începând de prin anul 3500 î.Hr. și până în zilele noastre. 

În timp ce la început motivele pentru a avea gene lungi erau legate de anumite simboluri, astăzi, ele sunt un indiciu al frumuseții.

Originile genelor false

1_10f18897-1d94-452c-a760-af3779244702_1024x1024.jpg

Primele gene false nu semănau deloc cu cele care sunt astăzi atât de populare în rândul celebrităților și nu numai. De fapt, astăzi, genele false au ajuns la un alt nivel: extensii de gene.

Dar când au fost inventate genele false? Și, de ce au fost inventate acestea?

  • Potrivit revistei Marie Claire, vechii egipteni au început să folosească, prin anul în 3500 î.Hr., perii și creme pentru a obține gene lungi și voluminoase. 

În Egipt, nu numai femeile își doreau să-și evidențieze genele. Bărbații, spre deosebire de femei foloseau însă produse diferite, cum ar fi malachitul, pentru a-și face genele mai închise la culoare. De asemenea, se pare că ei își doreau gene lungi pentru a-și proteja ochii de soarele puternic.

  • Câțiva ani mai târziu, în jurul anului 753 î.Hr., romanii doreau gene lungi și voluminoase. După ce filosoful antic Pliniu cel Bătrân a afirmat că genele scurte erau un semn al îmbătrânirii, romanii au adoptat practici de stimulare a creșterii genelor.

Au folosit materiale precum pluta arsă și cărbunele pentru a obține un aspect atrăgător al genelor. 

  • De asemenea, romanii credeau că genele lungi erau un simbol al moralității și virginității.

Primele gene false moderne

vintage-falso-eyelashes-02.jpg

În 1911, o inventatoare canadiană pe nume Anna Taylor a brevetat genele artificiale. Invenția ei consta în gene lipite, sau o bandă de gene, despre care se credea că sunt făcute din păr uman. 

  • Câțiva ani mai târziu, frizerul german, Karl Nessler, a oferit servicii de aplicare de gene false la salonul său din New York. Potrivit New York Times, Nessler și-a făcut publicitate cu motto-ul „un paznic împotriva strălucirii luminilor electrice”.

Abia în 1916, în timpul filmării filmului, „Intolerance”, genele artificiale au început să facă furori. După ce a vizionat cadrele cu interpretarea Seenei Owen, regizorul D.W. Griffith a observat că lipsește ceva. A decis că ochii actriței nu ieșeau suficient de bine în evidență. El a găsit rapid rezolvare la această problemă, punându-l pe producătorul de peruci să creeze gene mai mari pentru Seena Owen.

Genele artificiale în zilele noastre

touchup51.jpg

Revenind la timpurile noastre, genele false și extensiile de gene au devenit o adevărată modă. Statisticile realizate de Grand View Research arată că până în anul 2025, industria extensiilor de gene va avea o rată de creștere de aproximativ 5,2%. Această creștere este așteptată deoarece extensiile de gene devin tot mai populare în rândul femeilor. 

Cum sunt realizate genele false moderne 

maxresdefault.jpg

Genele false și extensiile de gene sunt realizate din mătase, păr uman, păr de nurcă sau fibre sintetice fine care se aplică direct pe genele naturale.

De cele mai multe ori genele false din păr natural sunt produse din firele din blană de nurcă, însă există și gene din păr natural uman. Genele din păr natural au un aspect special și delicat, fiind extrem de ușoare, și confortabile.

  • Genele false și extensiile sunt aplicate în cea mai mare parte pe linia superioară a genelor și sunt aplicate fie în „smocuri” sau „bandă”, fie individual (fir cu fir).

Genele false tip bandă pot fi aplicate dintr-o singură mișcare pe pleoapă, deasupra genelor naturale. Aceste gene pot fi aplicate acasă, fără a apela la un profesionist.

Genele false tip smocuri sunt aranjate în smocuri, câte 4-5 fire de gene. Ele au un aspect mai natural decât cele de tip bandă și reușesc să se îmbine perfect cu genele naturale. Aceste gene conferă efect de alungire și creează un volum extrem genelor.

Genele fir cu fir sunt aplicate la salon, iar aplicarea lor reprezintă o muncă foarte minuțioasă, care cere multă atenție și concentrare, însă rezultatul este unul impresionant, fiind cel mai natural posibil. Aceste gene au cea mai lungă durată de purtare, fiindcă nu se aplică pe pleoapă (pe piele), ci pe firul natural de păr.

Ce sunt genele false 3D

99127621_2776765232551575_5440131625813803008_n.jpg

Potrivit Irinei Levchuk, inventatorul tehnicii 3D Hollywood Volume de extensie a genelor, genele 3D „sunt viitorul extensiilor de gene”. 

Foarte probabil ai auzit vorbindu-se  de gene/extensii 3D,  2 D sau chiar 4D. Dacă te-ai gândit că 3D se referă cumva la tridimensional, te-ai înșelat.

  • „D” vine de la „dimensiune”, iar cifra menționată înaintea literei D se referă la numărul de extensii aplicate pe genele naturale individuale. 3D sunt trei extensii atașate la un fir natural, iar 4D sunt patru extensii atașate la un fir natural din geană.

Spre deosebire de genele false vechi, aceste gene 3D (deseori realizate din mătase sau păr de nurcă) au aspect natural.

Dacă ești în căutarea unor gene mai îndrăznețe, genele 3D, 4D sau, mai nou, 6D sunt cele mai bune metode pentru a obține aspectul dorit.

Cum se aplică corect genele false 3D

false-lashes.jpg

Dacă vorbim de gene false 3D aplicate fir cu fir, mai corect spus extensii, acestea vor fi aplicate la un salon, de către un profesionist (lash artist), iar opreațiunea va fi una de durată, necesitând pricepere și multă migală.

eyelash-extensions-678x446.jfif

Dacă ne referim la gene false 3D tip bandă (chiar și cele tip smocuri) acestea se pot aplica acasă. Trebuie totuși să ții cont de câteva lucruri:

  • Prima dată trebuie să măsori geana falsă pentru a fi sigură că nu este mai mare decât pleoapa ta. Pentru asta trage ușor din pachet geana falsă, fără să deteriorezi aspectul firelor de păr, apoi așează geana începând din colțul intern al ochiului până spre colțul extern. Dacă geana falsă depașește colțul extern al ochiului tău, atunci această bucățică trebuie tăiată cu o forfecuță (înainte ca geana să fie aplicată pe pleoapă!).
  • Aplică un strat subțire de adeziv pe toată suprafața benzii (nu pe pleoapă).
  • Se asteaptă 30 de secunde până când lipiciul devine vâscos;
  • Cu ajutorul unei pensete, geana falsă se lipește de pleoapă, extrem de aproape de linia genelor naturale. Ține privirea în jos, iar ochiul  întredeschis. Se centreaza genele aproape de baza genelor naturale și se apasă pe capete.
  • Începe lipirea din colțul intern al ochiului, din zona în care cresc primele gene naturale. Continuă fixarea benzii pe mijlocul pleoapei și apoi pe colțul extern al ochiului.
  • Încearcă să nu lași un spatiu mare între geana falsă și genele naturale. În caz contrar rezultatul nu va fi unul plăcut, vei avea 2 rânduri de gene.