Ti s-a dezumflat roata de la masina? 4 solutii pentru a rezolva problema

Cauciucul masinii tale poate pierde presiune fara a exista o cauza evidenta sau semne de pana. Pierderea aerului se intampla treptat, iar daca martorul de bord continua sa indice o problema, trebuie sa iei masuri. Presiunea normala din roti este importanta pentru ca: 

  • Ai nevoie de siguranta la volan, iar pana poate aparea din cauza ignorarii semnelor de pierdere a aerului. 
  • Masina nu poate transporta capacitatea maxima admisa decat in conditii normale de functionare a anvelopelor. 
  • Presiunea anormala a rotilor poate creste consumul de combustibil. 
  • Pentru a evita neplacerile, iata cateva solutii pentru a rezolva problema aerului: 

1.Identifica sursa 

In cazul rotii care pierde aer in mod repetat, exista cateva cauze care sunt mai greu de observat cu ochiul liber. Printre acestea se numara obiectele straine infipte in cauciuc, precum cuiele. Acestea nu provoaca pana, ci o dezumflare inceata sau care continua sa apara chiar si dupa umflare. Identifica sursa astfel: 

  • Inspecteaza roata pe toate partile si cauta un posibil obiect strain. 
  • Foloseste apa cu sapun pentru a identifica o posibila crapatura. 
  • Indeparteaza roata si scufund-o in apa, pentru a observa zona prin care pierde aer. 
  • Viziteaza o vulcanizare si cere parerea unui expert. 

Pregateste-te pentru situatiile neprevazute in care trebuie sa adaugi aer in anvelope cu ajutorul ofertei de compresoare cu piston. Este recomandat ca inainte de a incerca alte optiuni, sa adaugi aer, in functie de indicatiile producatorului. Valorile optime recomandate se regasesc pe stickerul din interiorul usii soferului. 

2. Evita uzarea neuniforma a anvelopelor 

Anvelopele uzate vor prezenta diferite probleme, iar pierderea aerului este unul dintre acestea. Chiar si in cazul celor noi sau proaspat instalate, va fi nevoie de o echilibrare corecta la service sau vulcanizare. Acest procedeu previne uzura anvelopei si protejeaza sistemul de directie. 

Chiar si in cazul lovirii unei gropi cu putere, cauciucul cu presiune scazuta va avea de suferit. Cu prea putin aer, cauciucul se va deforma in centru, iar toata greutatea se va lasa pe margini in timpul condusului. Acest lucru implica uzarea interiorului si exteriorului anvelopei. La viteze mari, aceste probleme pot cauza accidente serioase. 

3. Inlocuieste valvele 

Cele mai citite articole

O alta cauza a pierderii presiunii o reprezinta defectarea valvelor. Producatorii recomanda schimbarea acestora odata cu inlocuirea anvelopelor. Acestea se deterioreaza in timp din cauza schimbarilor de temperaturi de la nivelul cauciucurilor. 

Discuta cu cei de la service daca observi o pierdere constanta a presiunii in roti. Daca situatia nu se schimba chiar si atunci cand adaugi aer, sau fara a exista alte probleme la nivelul anvelopei, poate este timpul pentru inlocuirea valvelor. 

4. Verifica presiunea din pneuri constant 

Monitorizarea presiunii te va ajuta sa eviti situatiile neplacute, precum pierderea aerului in timp ce esti in vacanta. Schimbarile bruste de temperatura pot cauza martorul de bord sa te atentioneze cu privire la presiune, asa ca este recomandat sa fii pregatit cand pleci la un drum mai lung. 

Presiunea se verifica o data pe luna si obligatoriu inainte de a pleca intr-o excursie cu masina. Anvelopele pierd, in conditii obisnuite, o cantitate de aproximativ 0,069 bari pe luna, dar tot ceea ce se afla peste 0,1 bari indica o problema.  

Acorda atentie semnelor care ridica un semn de intrebare cu privire la starea rotilor masinii tale. Asigura-te ca ai mereu posibilitatea sa adaugi aer sau sa verifici presiunea cu ajutorul uneltelor potrivite. De asemenea, viziteaza mecanicul pentru a primi explicatii concrete si o rezolvare. 

Cele mai citite articole