Laminarea genelor: Ce înseamnă, cum se face și cât durează efectul

Femeile par să fie de neoprit când vine vorba de aplicarea de noi metode cosmetice pentru a-și face genele să arate cât mai bine. Își pun extensii, folosesc mascara, aplică seruri care stimulează creșterea firelor etc. Mai nou, femeile apelează la procedeul de laminare a genelor.

  • Spre deosebire de extensiile de gene, pentru care este nevoie să lipești gene false de linia naturală a genelor tale, laminarea genelor (se mai numește și lifting de gene) are ca rezultat final gene mai groase, mai lungi, curbate și mai închise la culoare, care rezistă mult. 

Practic, este cel mai nou mod de a obține gene mai frumoase.

Ce este laminarea genelor

Probabil că ai văzut pe multe rimeluri prescurtarea LVL, adică „Length, Volume, Lift” sau „Lugime, Volum, Ridică”. Dacă nu s-a inventat încă un rimel care să fie în stare de toate cele trei lucruri, laminarea genelor tocmai asta îți oferă: gene mai lungi, mai voluminoase și mai ridicate (mai curbate).

Liftingul de gene este un tratament cosmetic special care practic este o combinație între o nuanțare și un tratament al genelor tale. Începe cu o loțiune specială care este aplicată pe gene, tehnicianul aplicând-o de la rădăcină în sus câțiva mm, dându-le astfel o buclă sofisticată.

Următoarea parte a procesului de laminare a genelor implică vopsirea lor.

  • Laminarea genelor constă în acoperirea exactă a fiecărui fir de păr cu un ser care conține cheratina pură, care este un element natural al părului. Datorită acestui lucru, genele devin mai puternice și mai groase. Procedeul nu numai că protejează, ci oferă și vitamine și proteine, ceea ce face ca genele să crească mai repede. Keratina o poți folosi și tu, singură acasă, pentru a intensifica efectul tratamentului.

Potrivit specialiștilor, există câteva produse de ultimă generație care conțin cele mai valoroase substanțe active pentru laminarea genelor:

  • Keratina – reface părul aspru al genelor și astfel acționează din interior;
  • Proteinele de mătase – conțin o serie de aminoacizi și oligopeptide de o importanță deosebită în îngrijirea părului dar și a pielii. Aceste proteine netezesc și acoperă stratul de cuticule al părului din exterior;
  • Proteinele de grâu – acoperă firele de păr ale genelor cu un strat protector și oferă astfel un efect de reparare;
  • Pantenolul – hidratează genele.

În cât timp se văd efectele laminării genelor

Efecte de laminare a genelor se văd imediat după tratament: genele capătă un luciu frumos, sănătos și elegant, sunt puternice, regenerate și bine hidratate. Fiecare fir de păr se vede clar, genele nu sunt încurcate, ci aranjate elegant. 

Important: În procesul de laminare nu contează cât de lungi sunt genele tale, deoarece tratamentul de laminare ajunge chiar și la cele mai scurte fire de păr. După laminare, poți opta pentru acoperirea genelor cu o vopsea care le va oferi o culoare frumoasă, expresivă.

Care sunt beneficiile laminării genelor

• Genele nu vor mai fi încurcate;

• Oferă lungime genelor tale naturale;

Cele mai citite articole

• Permite ridicarea genelor (arcuirea lor);

• Serurile aplicate recondiționează și hrănește genele;

• Serurile aplicate au efect rapid și nu conțin formaldehidă;

• Necesită o îngrijire ulterioară minimă: poți înota și face duș fără probleme;

• Este un procedeu potrivit atât pentru gene scurte cât și pentru gene lungi.

Laminarea genelor vs. extensiile de gene

Dacă ai decis că genele tale au nevoie de un mic impuls, probabil ai luat în calcul laminarea sau aplicarea unor extensii. Nu ești însă hotărâtă care variantă este mai bună?

Atât laminarea genelor, cât și extensiile de gene pot oferi genelor tale un plus de volum, reducând, totodată, timpul pe care trebuie să-l petreci în fața oglinzii, dimineața. 

Laminarea și extensiile genelor sunt două procedee foarte diferite. Laminarea nu constă în aplicarea unor gene false, suplimentare, așa cum se întâmplă în cazul extensiilor de gene.

Laminarea genelor implică substanțe chimice netoxice special făcute pe genele tale naturale. Aceste substanțe chimice funcționează pentru a rupe legăturile structurale ale genelor și pentru a le da o formă nouă. Sunt un fel de permanent pentru genele tale! 

Acest lucru permite genelor să devină ondulate de la bază până la vârf, ceea ce le face să pară mai lungi și mai elegante

  • Deși laminarea face genele mai ondulate, de fapt nu adaugă lungime sau volum. Pur și simplu par să arate mai lungi și mai pline datorită aspectului de ondulare.

Extensiile de gene necesită mult mai multă întreținere decât laminarea lor. De obicei, se recomandă să faci o programare de întreținere la fiecare 2-4 săptămâni. 

Efectul oferit de laminare a genelor poate dura între 4 și 6 săptămâni, în funcție de cât de repede cresc, cad genele tale naturale etc.

  • Laminarea genelor necesită să nu aplici rimel pentru cel puțin câteva zile după tratament. Asta, pentru că tratamentul necesită o perioadă de priză de 24-48 de ore. După aceea, poți folosi rimel ca de obicei. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Genele false cu efect 3D sau 4D: Ce sunt și cum se aplică corect?

Articolul Urmator

Mesagerie instant cu holograme umane pentru operatorii de pariuri și afiliați

Cele mai populare