Știi deja că nu poți supraveghea fiecare problemă legată de construirea viitoarei tale case, nu-i așa? Deși te poți ocupa de documentare și formalități, poți să îți dai cu părerea, să emiți sugestii pe timpul desfășurării lucrărilor, ridicarea construcției în sine (tehnic vorbind) depășește probabil competențele tale.
De aceea este atât de important ca tu să dai frâiele altcuiva în care ai 100% încredere la momentul potrivit: unei echipe de construcții serioase și experimentate. Este puțin probabil să poți turna în regie proprie fundațiile, să instalezi ferestrele și să faci diverse lucrări de instalații. O echipă de construcții cu experiență, aflată sub conducerea unui manager de construcții experimentat este un element foarte important al întregului demers de acest gen.
Platforma Registrul Constructorilor îți vine în ajutor în acest sens.
E drept, s-ar putea ca să întâlnești o mulțime de semnale negative atunci când alegi o anumită firmă de construcții, când întrebi și determini cele mai bune calități ale celor din domeniu pe care îi vizezi.
Intuiția este aceea care te avertizează de multe ori care sunt primele semne că anumite lucruri nu sunt în regulă cu presupusul antreprenor profesionist. Dacă recunoști semnele de avertizare te vei putea proteja sub toate aspectele, inclusiv ca timp și bani cheltuiți, iar construcția propriu-zisă nu va avea probleme ulterioare majore.
Iată câteva dintre elementele la care trebuie să ai grijă în special atunci când angajezi un o companie de construcții.
Un adevărat specialist sau o bună echipă de construcții se caracterizează, printre altele, prin:
● calificări ridicate confirmate prin studii, cursuri sau certificate;
● experienţă practică relevantă;
● punctualitate în finalizarea lucrărilor la care s-a angajat;
● ușurință în stabilirea contactelor.
Cum să căutați o echipă de construcții?
Este bine ca echipa de construcții să fie verificată și recomandată de cineva de încredere. Datorită acestui fapt, construirea unei case unifamiliale nu va mai fi un chin! Prin urmare, ar fi bine ca să cauți o echipă de construcții urmând câțiva pași de bază:
● găsește mai multe echipe și compară-le între ele;
● urmează recomandările prietenilor tăi;
● verifică personal câteva proiecte mai vechi ale echipelor selectate;
● cere aprobarea proiectului și o estimare pentru programul de lucru;
Cele mai citite articole
● cere confirmări că au echipamentul și calificările necesare.
Desigur, vei găsi echipe de construcții și navigând online. Începe însă ca să le cauți pornind de la prietenii care au finalizat deja construcții. De asemenea, poți întreba arhitectul cu care lucrezi dacă nu există o echipă specializată în construcții la dispoziția ta.
Echipa de construcții: cum se compară ofertele?
Cum să iei decizia atunci când găsești câteva companii de construcții care te interesează? Nu există o modalitate mai bună decât să o contactezi separat pe fiecare dintre ele și să compari ofertele pe care ți le fac în ceea ce privește prețul și data de finalizare. O astfel de analiză ar trebui să se bazeze pe o defalcare a costului forței de muncă, a fiecărui serviciu în parte, precum și referitor la materialele și echipamentele pentru fiecare etapă de construcție.
În plus, solicită următoarea clarificare: dacă remunerația inclusă în ofertă se bazează pe o estimare sau este o sumă forfetară, deoarece în ambele cazuri prețul final poate diferi semnificativ.
De asemenea, este important să nu decizi în avans că vei accepta cea mai ieftină ofertă. Analizează care sunt diferențele de preț, vorbește cu companiile de construcții a doua oară și de-abia mai apoi ia o decizie finală.
Semnale de alarmă ce pot apărea în etapa anterioară angajării unei firme de construcții
● Antreprenorul insistă să plătești în numerar și / sau în avans.
● Nu poți verifica documentele sau asigurarea firmei de construcții. În cazul în care contractantul nu îți poate arăta că lucrează legal, este puțin probabil să aibă capacitatea de a finaliza lucrarea.
● Firma are prea multe recenzii negative online. (Nu uita însă că o evaluare proastă poate fi dată și de concurență sau de un client dificil.)
● Oferta de preț este suspect de mică. Dacă un antreprenor este șocant de ieftin, comparativ cu ceilalți, poate fi o înșelătorie.
● Reprezentanții firmei nu știu să dea explicațiile pe care le ceri pe înțelesul tău. Dacă nu știu cum să răspundă la întrebări la care alți constructori nu au avut dificultăți este foarte probabil să aibă greutăți și în realizarea proiectului.
● Te presează ca să iei o decizie rapidă. Un expert ar trebui să îți ofere timp să te gândești la opțiunile tale înainte de a-l angaja.
● Antreprenorul a sosit la prima întâlnire cu o întârziere mare. Indiferent dacă este vorba de o consultare personală sau telefonică, trebuie să fie profesionist și să participe la toate întâlnirile cu maximă punctualitate.
● Reprezentanții firmei au fost nepoliticoși în timpul interviului și consultării. Este important să ai o relație bună cu echipa de constructori aleasă. Dacă de la bun început nu vă înțelegeți, de ce să îi mai angajezi?
Acestea sunt doar câteva dintre steagurile roșii care îți oferă semnale puternice de avertizare atunci când angajezi o firmă de construcții.
Fă-ți cont pe registrulconstructorilor.ro și o să pornești cu dreptul în procesul de construcție pe care vrei să îl începi în viitorul apropiat!