Care sunt avantajele de a avea un aparat de gheață în cafeneaua ta?

Popularitatea crescândă a cafelei cu gheață pe vreme toridă a intrat din ce în ce mai mult și pe piața din România în ultimii ani și, pe cale de consecință numărul persoanelor care au intrat într-o cafenea sau au mers la o terasă și au cerut această băutură a crescut.

Pentru cei care nu vor să renunțe la cafea chiar și în cele mai fierbinți zile, chiar reprezintă o opțiune excelentă. Cu toate acestea, producția sau cumpărarea de gheață poate perturba rutina unei cafenele, ale cărei produse principale sunt totuși băuturile calde, cu foarte reci. De aceea este bine să îți comanzi un model din sortimentul de mașini de gheață, echipamente existente la un distribuitor  HoReCa bun, precum TC Romania Crown Cool.    

Motive pentru a cumpăra un aparat de gheață pentru unitatea ta 

Când te gândești, dacă afacerea ta din domeniul ospitalității are nevoie de o mașină de gheață, dacă este rentabilă sau nu ori dacă există alte alternative, noi te ajutăm cu câteva argumente în direcția achiziției unui astfel de echipament frigorific HoReCa profesional:

●  este o investiție foarte profitabilă;

●  aceste echipamente sunt mașini HoReCa relativ ieftine;

●  au costuri extrem de mici de întreținere;

●  întotdeauna un astfel de echipament de răcire necesită un efort mic de resurse (energie, apă, timp); cheltuielile sunt mult mai mici, decât dacă s-ar recurge la cumpărarea regulată a cuburilor de gheață ambalate de la alte firme producătoare;

●  se pot face “în regie proprie” cuburile de gheață de care ai nevoie foarte rapid;

●  aparatul specializat permite producerea de gheață în diferite modele, în funcție de băuturile ce se vor servi (inclusiv cafea rece, noul trend actual!);

●  vei scăpa de enervanta dependență de anumiți furnizori de gheață ce nu respectă întotdeauna termenele de livrare asumate;

●  vei economisi spațiu în echipamentele tale frigorifice;

●  cuburile de gheață pe care le vei produce cu ajutorul propriei mașini HoReCa specializate sunt ușor de manevrat;

●  cuburile nu vor avea un aspect și un gust neplăcut;

●  poți controla perfect igiena și puritatea apei din cuburile de gheață, fapt total imposibil când le cumperi de la un furnizor. 

Tipuri de cuburi de gheață principale 

1. Cuburi solide (Gourmet) 

Sunt cele mai folosite cuburi de gheață în cocktailuri. Sunt potrivit pentru toate tipurile de pahare.

●  Formă: Trunchi de con ușor aplatizat pe laturi sau piramidal.

●  Greutate: 14, 17, 32, 41 sau 60 de grame. 

2. Cuburi de gheață goale în interior 

Se adaptează cu ușurință la toate tipurile de ape, chiar și la cele mai dure. De asemenea este un cub de gheață adecvat pentru tot felul de băuturi. Se topește repede.

●  Forma: centru cilindric, gol.

●  Greutate: foarte redusă. 

3. Cuburi de gheață tip fast-food 

Foarte recomandat în special pentru băuturile carbogazoase. Este o producție ridicată, poate fi obținută în timp minim.

Forma: piramidală

Greutate: 7-13 grame.

Cuburile de gheață și fulgii de gheață

Datorită funcționalității sale, cubul este un tip de gheață foarte popular în unitățile HoReCa.

Mulți producători creează gheață într-o mare varietate de forme de cub, dezvoltându-și propriile stiluri, pornind de la modelul de bază.

Pentru a face fulgi din cuburile produse, o variantă ar fi ca bucățile de gheață colectate din tava de colectare a mașinii de gheață să fie luată și zdrobită în bucăți foarte mici. Există producători care au brevetat și mașini de gheață ce pot produce direct fulgi de gheață

Cum funcționează o mașină de produs cuburi de gheață? 

Apa este turnată în matrițe care are formatul specific pentru a forma gheața pe care dorești să o creezi. Aceasta îngheață treptat în straturi, până când apa lichidă își schimbă starea complet și creează cuburi de gheață.

Când se atinge temperatura corectă, matrița se încălzește puțin, suficient pentru a permite cuburilor să cadă. Cuburile de gheață sunt depozitate în zona de stocare.

Este bine să îți comanzi mașini pentru cuburi de gheață de la un distribuitor de echipamente HoReCa bun, precum TC Romania Crown Cool.  

Articolul Anterior

Echipa de construcții: la ce să fii atent atunci când îți alegi specialiștii?

Articolul Urmator

Weekend romantic la munte: ce pui in bagaj?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *