Descoperă o rețetă ușoară pentru supa de pui!

Supa de pui este un preparat delicios, perfect pentru orice anotimp, dar și pentru persoanele de toate varstele. Cei care nu știu încă să facă o astfel de supa, trebuie sa știe ca pot gasi toți pașii necesari în randurile de mai jos!

Care sunt ingredientele necesare pentru supa de pui?

Pentru început, este important ca oamenii sa știe care sunt ingredientele pe care trebuie sa le cumpere, pentru a pregăti cea mai delicioasa supa:

Cateva pulpe de pui

·           150 de grame de fidea cu ou;

·           cateva fire de marar;

·           2 morcovi potriviți;

·           2 cartofi medii;

·           bucatica de telina;

Cele mai citite articole

·           sare si piper, dupa gust.

Primul pas, pregătirea și prepararea cărnii

Pulpele de pui trebuie spalate si curatate foarte bine, iar apoi se pun în apa rece, cu puțină sare la fiert. După aproximativ 10 – 15 minute, atunci cand carnea incepe sa fiarba, se formeaza spuma pe deasupra. Aceasta poate fi îndepărtată ușor cu ajutorul unei palete.

Pregatirea supei

Următorul pas este acela de a pregati legumele, care trebuie puse în supa de pui. Morcovii, cartofii și telina se taie mărunt, în cubulețe se pun în oală cu supă, însă numai atunci cand deasupra nu se mai formează supa. De preferat este ca gospodinele sa lase totul la fiert pana cand carnea, dar și legumele sunt foarte bine pătrunse. Pentru a-și da seama în ce stadiu este supa, din cand in cand pot scoate puțină carne, dar și legume și zeama, pe care sa le guste.

Când trebuie pusă fideaua?

În ceea ce privește fideaua, ea trebuie adaugata in mancare ultima, atunci cand legumele și puiul sunt deja gata. Se stinge focul, se pune fideaua și se acoperă oala cu un capac. În aproximativ 10 minute, fideaua va fi foarte bine pătrunsă de supa, iar preparatul este gata pentru a fi servit. Singurul lucru care mai rămâne de făcut este acela de a pune marar si patrunjel deasupra, pentru savoare.

Cat timp durează pregatirea supei?

Din punct de vedere al timpului, supa este extrem de simpla si poate fi gata în doar 40 – 50 de minute. Ea este delicioasa si gustoasa si este perfecta atat pentru zilele geroase de iarna, cat si in timpul verii, atunci cand organismul are nevoie și de supe!

Supa cu galuste

Cei care își doresc sa se bucure de o supa și mai interesantă, pot adaugă în ea și galuste de gris. Acestea se fac dintr-un ou întreg, combinat cu aproximativ 70 de grame de gris și puțină sare. Se bate oul foarte bine cu telul sau furculita, iar apoi se adaugă grisul în ploaie, pana cand mixul se omogenizeaza. După aproximativ 3 – 4 minute se pune și sare, iar la final se lasă totul la ,,odihnit”. Galustele se pun in supa cu ajutorul unei linguri, pana cand amestecul se dezlipeste de lingură.

Oricine își poate face acasă supa, cu mențiunea ca este vorba despre un preparat gustos si delicios, potrivit pentru întreaga familie!

Cele mai citite articole