Vrei să îți iei o mașină electrică? Faci un bine planetei

Există o serie de avantaje mari pentru vehiculele electrice față de mașinile convenționale pe benzină / diesel. Proprietarii unui vehicul electric au avantajul unor costuri de funcționare mult mai mici. Electricitatea pentru încărcarea unui vehicul electric funcționează în jur de o treime pe kilometru ca și cumpărarea benzinei pentru același vehicul. 

Mai ieftin de întreținut

Un vehicul electric cu baterii  are mai puține piese în mișcare decât un autoturism convențional pe benzină / diesel. Există relativ puține servicii de întreținere și nu există sisteme de evacuare scumpe, motoare de pornire, sisteme de injecție a combustibilului, radiatoare și multe alte piese care nu sunt necesare într-o mașină electrică.

Vehiculele electrice hibride plug-in (PHEV) au un motor pe benzină care necesită o întreținere regulată, așa că costă mai mult pentru întreținere. Cu toate acestea, deoarece motorul electric necesită o întreținere redusă datorită mult mai puține piese în mișcare, acest lucru duce la o uzură mai mică a componentelor motorului pe benzină.

Mai bine pentru mediu

Mai puțină poluare: alegând să conduceți un vehicul electric, ajutați la reducerea poluării nocive a aerului datorată emisiilor de eșapament.

Cele mai citite articole

Energie regenerabilă: dacă utilizați energie regenerabilă pentru a reîncărca  mașina la stații de încărcare electrice, puteți reduce și mai mult emisiile de gaze cu efect de seră. Apoi, chiar dacă vă reîncărcați vehiculul electric din rețea, emisiile de gaze cu efect de seră sunt reduse.

Materiale ecologice: există, de asemenea, o tendință către o producție și materiale mai ecologice pentru vehicule electrice. Ford Focus Electric este alcătuit din materiale reciclate, iar căptușeala este realizată din materiale bio. Interiorul și caroseria Nissan Leaf sunt realizate parțial din materiale verzi, cum ar fi sticle de apă reciclate, pungi de plastic, piese auto vechi și chiar aparate electrocasnice second-hand. 

Beneficii pentru sănătate

Reducerea emisiilor nocive de eșapament este o veste bună pentru sănătatea noastră. O calitate mai bună a aerului va duce la mai puține probleme de sănătate și la costuri cauzate de poluarea aerului. Vehiculele electrice sunt, de asemenea, mai silențioase decât vehiculele pe benzină / diesel, ceea ce înseamnă mai puțină poluare fonică.

Mașinile electrice devin din ce în ce mai frecvente și probabil că nu vă întrebați numai dacă o mașină electrică este potrivită pentru dvs. Pe măsură ce tehnologia care sprijină mașinile electrice (EV) și bateriile continuă să se îmbunătățească, dezavantaje precum costurile ridicate, autonomia limitată, problemele de performanță, timpul lung de încărcare și lipsa stațiilor de încărcare se estompează.

Mașinile electrice sunt mai bune pentru aerul pe care îl respirăm.

Deoarece mașinile electrice au zero emisii de țevi de eșapament, putem aștepta cu nerăbdare un aer mai curat atunci când există mai multe mașini electrice pe drum. Un aer mai curat înseamnă mai puține boli în lume, ceea ce înseamnă mai puțin stres asupra sistemelor de sănătate publică, spitale și așa mai departe. În plus, mai puține emisii de gaze cu efect de seră vor salva stratul de ozon și ne vor reduce amprenta de carbon. Dacă nu putem opri încălzirea globală, cu siguranță putem încetini debutul.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Grădiniţa privată în Ploieşti – Principii de bază educaționale

Articolul Urmator

Descoperă o rețetă ușoară pentru supa de pui!

Cele mai populare