Grădiniţa privată în Ploieşti – Principii de bază educaționale

La grădiniţa privată în Ploieşti, Seva, se practică sistemul educațional finlandez care este considerat meritat unul dintre cele mai bune și este recunoscut în întreaga lume. Eficacitatea sa este demonstrată de realizările ridicate ale copiilor de grădiniță și școlarilor finlandezi. Cum este construit și pe ce principii se bazează?

Sistemul de învățământ din Finlanda și caracteristicile sale

Formarea sistemului educațional în Finlanda, așa cum este acum, a început în anii 60. Ca în multe țări europene, acesta constă din următoarele legături: educaţie preşcolară, educația școlară, educație specială secundară.

Educație preșcolară – Grădiniţa privată în Ploieşti

De la vârsta de zece luni, părinții își pot trimite copilul la Grădiniţa privată în Ploieşti. Acolo se formează grupuri, în care pot merge de la 12 la 21 de copii. Numărul de educatori depinde de numărul de copii. Nu există activități didactice importante în grădiniță, deoarece accentul este pus pe creșterea copilului și dezvoltarea abilităților.

Un mare plus al educației finlandeze este că nu se concentrează pe memorarea cunoștințelor deja pregătite, ci pe dezvoltarea capacității de a căuta informațiile necesare, pe dezvoltarea gândirii independente. Copiii nu primesc niciodată sarcini care au o soluție fără ambiguități. Ei trebuie să învețe să reflecte, să caute răspunsul corect.

Cele mai citite articole

Toți copiii, pe lângă limba oficială, vor putea învăța una sau două limbi străine. Acest lucru este posibil datorită legăturii strânse dintre educație și practică. În general, o mare atenție este acordată formării practice în toate etapele formării. Deja la școală, elevii se familiarizează cu profesiile, unde ar dori să lucreze în viitor.

Procesul educațional într-un mod ludic începe în grădiniță până la vârsta de șase ani. Acesta își propune să ofere copiilor cunoștințele și abilitățile necesare pentru prima etapă dinaintea școlii. În prim plan se află credința în talentul fiecărui copil, care le permite să stăpânească două limbi străine deja la vârsta preșcolară. Toți copiii cu vârsta de zece luni sunt acceptați la grădiniță. Copiii cu dizabilități sunt lângă copii obișnuiți, ceea ce le permite multora dintre ei să se recupereze comunicând cu colegii lor.

Grădinița privată Ploiești – o metodologie inovatoare

Grădinița privată Ploiești oferă o metodologie inovatoare, orientată spre probleme, bazată pe egalitate, fără autoritarism. Se caracterizează prin discuții, lucru în grup și căutare independentă de informații. Ce poate fi negativ în grădinița privată în Ploiești, Seva? Practic, nimic. Grădinița privată bazată pe sistemul educaţional finlandez are tot ce este nevoie pentru dezvoltarea copiilor.

Grupul de grădiniță poate avea de la 12 la 21 de copii, în funcție de vârsta lor. Cu cât sunt mai mici copiii, cu atât sunt mai mulți educatori care lucrează cu ei. Sistemul educațional finlandez este adesea considerat cel mai bun din lume. Este renumit pentru metodologia sa inovatoare, abordarea individuală a fiecărui copil și absența metodelor de predare autoritare. Dar, înainte de a înscrie copilul la grădinița privată în Ploiești, trebuie să înțelegi particularitățile educației.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum au inventat chinezii acum 2000 de ani primele conducte de gaze naturale

Articolul Urmator

Vrei să îți iei o mașină electrică? Faci un bine planetei

Cele mai populare