Cum să valorifici din plin o investiție imobiliară? 3 soluții care te ajută să faci profit

Dacă vrei să investești într-un domeniu stabil, cu șanse mari de profitabilitate pe termen lung, îți recomandăm sectorul imobiliar. Activele imobiliare se devalorizează foarte greu și pot genera profit în mai multe moduri, pe care ți le vom prezenta în rândurile de mai jos.

Închirierea de spații

Aceasta este cea mai simplă metodă de valorificare a unei investiții imobiliare și totodată cea mai des folosită de proprietarii de imobile. Principalul efort costă în procurarea sumei necesare pentru achiziția unei garsoniere, a unui apartament sau a unei case de locuit. Odată încheiate formalitățile de achiziție și pus la punct imobilul, poți începe să-l închiriezi.

Șansele de a găsi imediat clienți sunt mai mari în București și alte orașe mari, care atrag elevi, studenți și forță de muncă din alte zone cu posibilități limitate. Prin urmare, și imobilele din orașele mari sunt mai scumpe, însă profiturile obținute de pe urma chiriilor sunt pe măsură. Dacă deții deja un astfel de imobil și nu știi exact cum să procedezi pentru a-l închiria, poți să apelezi la un serviciu de property management în București sau în orice altă zonă. Agenția va prelua responsabilitățile administrative și se va ocupa inclusiv de găsirea unui chiriaș și ulterior, de încasarea lunară a chiriei.

Nu doar spațiile de locuit pot aduce profituri din chirii, ci te poți orienta și pe altfel de investiții. Spre exemplu, un spațiu comercial îți poate aduce o sumă mai mare din chirii față de un apartament, în funcție de suprafață și de zona în care este situat.

De asemenea la fel de profitabil poate fi și un imobil pe care s-l închiriezi ca spațiu pentru birouri. Nu în ultimul rând, poți obține profit și prin intermediul unui depozit sau al unui garaj oferit spre închiriere.

Renovarea și revânzarea

O altă metodă de a obține profit în domeniul imobiliar constă în achiziția unor locuințe sau spații mai vechi, urmată de renovarea și modernizarea acestora, pentru a le crește valoarea.

Cele mai citite articole

Imobilele aflate in stare de depreciere au o valoare mai scăzută pe piață, putând fi achiziționate mai ușor și datorită lipsei de interes din partea potențialilor cumpărători.

Cu o sumă modestă, poți cumpăra un astfel de imobil, urmând ca apoi să faci o investiție serioasă în renovarea și modernizarea sa. Când totul este gata, îl poți scoate la vânzare la o sumă mult mai mare decât cea de achiziție, care să acopere întreaga investiție și să îți aducă și profit.

Construirea „de la zero”

Această metodă o folosesc preponderent dezvoltatorii imobiliari, fiind cea mai complicată dar și cea mai profitabilă în același timp.

Nu este chiar la îndemâna oricui, pentru că presupune cunoștințe în mai multe domenii, multă alergătură și, nu mai puțin important, o sumă serioasă de investit. De aceea, ai nevoie de oarece experiență în domeniul imobiliar, dar și de un bun suport financiar, care să-ți acopere toate cheltuielile necesare.

Mai întâi trebuie să găsești un teren pe care să ridici construcția, apoi să te ocupi de toate formalitățile legale. Abia după ce ai obținut toate autorizațiile, poți începe construcția, iar la momentul respectiv trebuie să te bazezi pe o echipă de profesioniști.

Oricine știe că nu e deloc ieftin și ușor să construiești o casă, însă dacă duci proiectul la bun sfârșit, poți spera la un profit generos din vânzarea sa. Cele mai mari profituri se obțin de pe urma construirii de blocuri de locuințe sau cartiere rezidențiale cu sute de apartamente.

Acestea sunt principalele trei modalități prin care oricine poate câștiga bani  în domeniul imobiliar, indiferent de suma investită inițial.     

Cele mai citite articole