Indiferent pentru ce tip de organizare sau forma de entitate juridica se opteaza, este necesar ca antreprenorii sa stie inca de la inceput in ce consta procesul de infiintare firma in Timisoara. In acest fel isi pot pregati la timp toate documentele necesare pentru dosar, astfel incat odata depus dosarul la ONRC, acesta sa fie aprobat pentru a se deschide o firma pentru afacerea sa.
In general, cele mai importante aspecte pe care acestia trebuie sa le cunoasca sunt documentele necesare pentru deschiderea unei firme si costurile aferente acestui proces. Pentru ca totul sa decurga bine si rapid, exista posibilitatea de a se apela la serviciile unor profesionisti in infiintari firme din Timisoara. Un astfel de specialist se va ocupa de completarea si depunerea dosarului la Registrul Comertului, caz in care antreprenorul nu trebuie decat sa ofere informatiile necesare pentru acest proces.
Citeste si despre Gazduire sediu social in Timisoara
Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei firme?
Documentele adaugate la dosar pentru deschiderea unei firme sunt diferite in functie de forma de organizare juridica aleasa. Cum SRL-ul este unul dintre cele mai populare forme de organizare, documentele necesare pentru deschiderea acestuia sunt urmatoarele:
- Copie dupa cartea de identitate a actionarului unic sau a actionarilor si chiar dupa actul de identitate al administratorului;
- Copie dupa contractul spatiului in care va fi stabilit sediul social, care poate fi dreptul de proprietate, contractul de inchiriere sau de comodat; acesta trebuie sa fie insotit si de acordul vecinilor si asociatiei de proprietari, in cazul in care se afla intr-un apartament de bloc;
- Actul constitutiv.
In cazul in care este vorba despre infiintare PFA, antreprenorul trebuie sa mai depuna si un document care sa ateste pregatirea profesionala – fara de care nu se poate deschide o astfel de firma – si un specimen de samnatura.
Cat costa deschiderea unei firme?
Pentru deschiderea unei firme sub forma de SRL, trebuie sa se achitate o taxa pentru intocmirea Actului Constitutiv de 300/400 lei, declaratii notariale de 400-500 lei, capitalul social al firmei, suma minima fiind de 1 leu, taxe datorate la ONRC de aproximativ 250-300 lei. Antreprenorii nu ar trebui sa piarda din vedere nici costurile necesare in cazul legalizarii unor documente, daca este cazul.