Află cum poți să stimulezi dezvoltarea și curiozitatea copiiilor. TOP 3 activități pe care trebuie să le încerci cu cei mici

Copiii sunt într-o continuă cunoaștere, mai ales dacă ne referim la cei care abia încep să descopere lumea, prin intermediul diferitelor activități. De aceea, în calitate de părinte, ai obligația să-i asiguri celui mic diferite căi prin care poate face acest lucru oricând își dorește. Copiii vor să facă întotdeauna lucruri noi și vor să fie puși mereu la noi încercări, însă noi trebuie să le oferim metodele prin care pot face asta. Cel mai important este să-i dai atenție celui mic și să-ți rezervi măcar o oră pe zi cu el, unde să desfășurați diferite activități recreative. Dacă ai rămas în pană de idei, mai jos îți vom oferi câteva jocuri care o să ajute la dezvoltarea creativității celui mic, dar o să-l țină și ocupat pentru o lungă perioadă de timp.

Iată care sunt activitățile care-i vor stimula dezvoltarea și creativitatea celui mic:

  • Pune-i diferite întrebări deschise

Chiar dacă pare o activitate banală, nu este. Rezervă-ți măcar la câteva zile puțin timp în care să-i adresezi diferite întrebări celui mic, prin care să-i stimulezi dezvoltarea. Poate fi vorba despre întrebări de cultură generală sau pur și simplu de cunoaștere. Mai mult, poți dezbate cu el subiecte ușoare din evenimentele zilei, prin care să îl întrebi „Ce părere ai despre…”. În acest fel, vei vedea că îl vei încuraja să-și dezvolte propriile idei, o să-i arăți că îți pasă de părerea lui, dar și tu, la rândul tău, vei descoperi informații prețioase despre cel mic, pe care poate nu le știai înainte. 

  • Stimulează-l cu diferite materiale de joacă interactive

Copiii vor fi întotdeauna interesați de jucării, însă, pe lângă cele clasice, care au rolul doar să îi anime, trebuie să mai optezi și pentru unele care să-i dezvolte capacitățile și dezvoltarea celui mic. Un exemplu extrem de bun, în acest sens, pot fi chiar jocurile LEGO Friends, care pot avea diferite tematici, în funcție de preocupările copilului tău și care stimulează la maximum creativitatea și gândirea lui. După ce micuții își construiesc singuri cu cărămizile și cu piesele din set propriul oraș sau propria fundație, în continuare, aceștia vor putea crea diferite povești cu figurinele din joc. Dacă îți dorești poți să vezi jocurile LEGO Friends aici și bucură-te împreună cu cel mic de o experiență unică. Pe altex.ro sunt extrem de multe modele, cu povești diferite, din care poți alege. 

  • Organizează diferite activități în familie

Copiilor de toate vârstelor le place să primească atenție și să vadă că au un rol bine definitivat în familia voastră. Aceștia, chiar dacă au vârste fragede, nu vor să se simtă inutili, motiv pentru care au nevoie să primească constant diferite taskuri, astfel încât să vadă că au fost de folos. În acest sens, poți organiza săptămânal diferite activități, unde să participe toți membri familiei, cum ar fi o sesiune de cumpărrături, în care fiecare să aibă propria listă, sau pregătirea cinei împreună, unde să-l lași pe cel mic să se implice activ, chiar dacă curățenia va dura ceva mai mult, după asta. 

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face oricând cu copilul tău și care vor contribui foarte mult la dezvoltarea personalității și a creativității sale. Mai mult, șansele ca acesta să se plictisească de ele sunt foarte mici. Tu le-ai încercat?

Sursa foto: unsplash.com

Articolul Anterior

Află ce NU știai despre seturile LEGO technics. Activități recreative pentru copii și adulți

Articolul Urmator

Ce trebuie sa stii inainte de a deschide o firma in Timisoara? Acte si costuri.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *