Care sunt cele mai sanatoase tipuri de carne cu care sa ne completam mesele?

Chiar daca nu suntem adeptii alimentatiei vegane in totalitate si nici a celei ovo-lacto-vegetariene, suntem convinsi ca rolul carnii in alimentatia noastra zilnica nu trebuie sa fie unul preponderant, in detrimentul altor alimente care pot contribui semnificativ la sanatatea noastra. 

Dar pentru ca nu ne putem totusi lipsi de savoarea unor bucate la care numai daca ne gandim simtim cum papilele gustative isi fac de cap, fie ca e vorba despre un cotlet rumen, un pui umplut apetisant sau niste frigarui sfaraind pe gratar, pentru binele nostru trebuie sa dam dovada de moderatie.

 In acest sens, este bine sa cunoastem care tipuri de carne sunt mai sanatoase si pot fi consumate mai des si care ne pot aduce deservicii serioase sanatatii noastre, daca alegem sa le introducem prea frecvent in meniul nostru.

Cele mai citite articole

De regula, nutritionistii recomanda pentru un consum mai frecvent tipurile de carne alba, asa cum sunt carnea de pui, de curcan sau de peste. Dar si aceste tipuri de carne trebuie consumate cu grija, in portii mai reduse si insotite de salate sau legume proaspete, mai ales atunci cand urmam o dieta care sa ne ajute sa mai dam jos cateva kilograme. 

De asemenea, tot pentru a reduce din grasimea oricum mai putina decat in cazul carnii rosii, carnea de pui sau cea de curcan trebuie sa o consumam fara pielite, cea mai potrivita portiune in caz de dieta pentru slabit este pieptul, mai sarac in proteine fata de pulpe sau aripi. 

Evident, prajirea acestora intr-o baie de ulei nu ne va aduce beneficii, dimpotriva, metodele mai sanatoase fiind gatirea lor la abur, in cuptor  sau pe gratar. Si daca tot putem alege, cu siguranta carnea de la pui sau de curcan provenita de la pasari de curte, de la tara, crescute liber, cu hrana naturala, fara concentrati,  sunt cea mai buna varianta. 

In schimb, carnea de porc, de vita, cea de miel, de rata, precum si cea de gasca sunt mai grase si mai bogate in proteine, proprietati care le fac mai putin recomandate unui consum curent. Dar chiar si asa, nu inseamna ca le vom scoate total din meniu, ci vom proceda la consumul lor doar de cateva ori pe luna, in portii mai mici si alaturi de multe legume. 

Cele mai citite articole