Creditele nebancare sunt mult mai avantajoase decât serviciile bancare

Instituțiile financiare nebancare (IFN-urile) au început să fie o concurență serioasă pentru bănci. Aceasta deoarece au dat tonul unei schimbări pe piața financiară, pe care băncile nu au vrut inițial, să o bage în seamă. 

Clienții băncilor au dorit credite mai mici, sume de bani cu care să rezolve probleme concrete, de scurtă durată și pe care să le poată plăti cât mai repede. Băncile, însă, nu aveau în portofolii astfel de servicii, iar IFN-urile au început să crească datorită faptului că rezolvau nevoile unui procent din ce în ce mai mare al populației.

Desigur, și creditul bancar are avantajele sale, însă pentru nevoi financiare mai mici, creditul nebancar are cele mai multe avantaje.

Care sunt avantajele unui credit nebancar

Creditul nebancar, cel pe care îl contractezi de la un IFN, este un instrument financiar de dimensiuni reduse, cu un termen de maturitate foarte mic, ușor de plătit și de gestionat. Astfel, vei putea împrumuta o sumă de bani care nu te împovărează, pe care să o plătești în câteva luni și de care scapi foarte repede.

Un credit nebancar se obține mult mai ușor decât cel bancar. Nu ai nevoie decât de o carte de identitate și de o adeverință de venit sau, dacă venitul tău este raportat la ANAF, va trebui doar să semnezi o împuternicire de verificare a veniturilor. Cererea va fi analizată și în maximum 24 de ore vei primi aprobarea și banii îți vor fi transferați în cont.

Cele mai citite articole

Dar, pentru că trăim în era digitală, majoritatea creditelor nebancare pot fi obținute prin internet. Din confortul propriei tale case poți intra pe site-ul IFN-ului de la care vrei să împrumuți o sumă de bani, completezi cererea de creditare, încarci o poză a cărții tale de identitate și o poză a adeverinței de venit și gata. Nu mai este nevoie să te deplasezi la un sediu sau să te întâlnești cu un reprezentant al creditorului. Confirmarea se face la telefon sau prin email și în 24 de ore ai banii. 

Pentru un credit nebancar rapid nu ai nevoie de istoric bancar pozitiv sau de calcul al credit scoring-ului. Nu ai de plătit comisioane și de completat sute de formulare. Vei avea sumele defalcate pe termene de plată și vei ști, de la început, cât ai de plătit în fiecare lună. De asemenea, vei ști și cu cât poți fi penalizat în cazul în care întârzii cu plățile. 

Creditele nebancare – soluția simplă pentru rezolvarea unor probleme

Fiind simplu de obținut și ușor de rambursat, creditele nebancare sunt un ajutor de neprețuit pentru rezolvarea unor probleme urgente. Cheia pentru a putea profita la maxim de acest instrument financiar este disciplina financiară. Atâta vreme cât iei bani pentru nevoi reale, urgente, și plătești ratele la timp, fără întârziere, vei putea să răsufli liniștit, dobânzile nefiind împovărătoare. Chiar dacă ți se întâmplă ceva și te afli în incapacitate de plată, dacă ești de bună credință și anunți IFN-ul, veți putea negocia o reeșalonare a datoriilor. 

Totul este să iei un credit nebancar doar atunci când ai cu adevărat nevoie de el și să calculezi ratele astfel încât să îl plătești fără penalizări. 

Sursă: toate-credite.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care sunt cele mai sanatoase tipuri de carne cu care sa ne completam mesele?

Articolul Urmator

Ce sunt anvelopele all-season sau M+S

Cele mai populare