Sfaturi studio inSign: care sunt elementele de care sa tii cont pentru realizarea unui design interior interesant?

Caminul personal este locul in care toata lumea cauta sa ajunga cat mai repede dupa o zi lunga la serviciu, motiv pentru care apartamentele si casele trebuie sa aiba un design interior interesant si atractiv. Specialistii de la Studio inSign au pregatit o lista cu principalele elemente pe care indivizii trebuie sa le aiba in vedere cand vine vorba despre organizarea pieselor de mobilier, dar si despre alegerea culorilor utilizate in imobilele rezidentiale.

Dimensiuni

Pentru inceput, recomandat este ca oamenii sa isi masoare fiecare incapere din caminul personal, astfel incat sa poata incepe realizarea unui plan pentru designul interior. De preferat este ca indivizii sa treaca pe o hartie modul in care isi doresc sa aranjeze toate piesele de mobilier, pana gasesc cea mai eficienta varianta.

Sursele de lumina naturala trebuie folosite la maximum, conform specialistilor studio inSign

Un alt element esential care trebuie luat in calcul este referitor la sursele de lumina naturala. Chiar daca toate incaperile sunt prevazute si cu surse de lumina artificiale, cele naturale sunt mult mai indicate pentru vedere si pentru dezvoltarea oricarui tip de activitate, atat cat permite durata zilei. Specialistii studio inSign recomanda indivizilor sa nu acopere ferestrele cu piese de mobilier, ci sa le lase cat mai libere, pentru ca razele soarelui sa poata patrunde in incinta caselor si apartamentelor pe cat de mult posibil.

Aranjarea pieselor de mobilier

Piesele de mobilier joaca si ele un rol extrem de important cand vine vorba despre designul interior. De exemplu, dulapurile, canapelele si toate celelalte corpuri de mobilier trebuie organizate astfel incat sa nu fie blocate caile de acces, ci dimpotriva, astfel incat incaperile sa poata fi folosite la maximum. Mai mult, nu se recomanda incarcarea dormitoarelor, a bucatariilor si a living-urilor peste necesitati.

Culori

In ceea ce priveste gama cromatica, specialistii sustin ca ea are o influenta directa asupra modului in care functioneaza psihicul indivizilor. De preferat este ca oamenii sa aleaga culorile care le induc o stare de bine si care ii fac sa se simta confortabil in propriul camin, fara a imbina, insa mai mult de 3 culori in aceeasi camera. De preferat este ca apartamentele si casele sa urmeze aceeasi linie cromatica pe intreg spatiul pe care se desfasoara.

Alegerea podelei

Nu in ultimul rand, alegerea podelei este si ea esentiala pentru realizarea unui design interior minunat si interesant. Indivizii au la dispozitie o gama foarte larga de tipuri de podele din care pot alege, fie ca este vorba despre parchetul laminat sau despre gresia care este atat de cautata pentru bai si pentru bucatarii. Specialistii recomanda utilizatorilor sa mearga pe varianta unei texturi placute, care sa fie in contrast cu peretii. Atat parchetul, cat si gresia ar trebui sa fie cu cel putin 2 tonuri mai deschise sau mai inchise fata de culorile folosite pentru pereti!

Toate sfaturile mentionate anterior vin in sprijinul celor care fie isi construiesc acum o casa, fie pur si simplu cauta sa isi renoveze imobilele pe care le au deja!

Articolul Anterior

Tips&tricks: cum sa alegi cel mai delicios meniu botez Ploiesti?

Articolul Urmator

Care sunt cele mai sanatoase tipuri de carne cu care sa ne completam mesele?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *