Cheltuiți prea mult pe facturile la energie? Verificarea durează doar câteva minute și vă poate ajuta să economisiți anual bani frumoși. Ați putea economisi chiar și mai mult prin eficiența consumului de gaze și electricitate.
Facturile la energie pot fi costisitoare, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a menține costurile cât mai mici.
Schimbați furnizorul
Schimbarea unui furnizor gaze și/ sau electricitate nu este deloc complicată și vă poate scăpa de mii de lei aruncați pe facturi. Indiferent că vă închiriați sau cumpărați o casă, atâta timp cât dvs. sunteți cel care plătește pentru gaz și/ sau electricitate, ar trebui să puteți schimba furnizorul. Dacă proprietarul locuinței în care stați în chirie este cel care plătește energia, el are dreptul de a alege furnizorul.
Unele contracte de închiriere pot avea clauze privind schimbarea, dar dacă dvs. sunteți cel care plătește energia, ar trebui să puteți decide de la cine să primiți gaz sau electricitate. Acest lucru este important pentru că fiecare contract se semnează, de obicei, în funcție de anumite obiceiuri de consum. De exemplu, este posibil ca programul dvs. de muncă să fie prelungit și complet diferit față de cel care a locuit în locuința pe care ați închiriat-o sau în cea pe care tocmai ați cumpărat-o. Asta înseamnă că veți sta mai puțin în casă. Consumul de energie (gaz și electricitate) fiind mai redus, ar trebui să beneficiați de un plan tarifar conform nevoilor.
Plătiți prin debit direct
Cele mai citite articole
De obicei, este mai ieftin. Totodată, nu va trebui să vă faceți griji că ați uitat să plătiți vreo factură. Efectuarea plăților recurente vă poate răpi destul timp chiar și dacă faceți acest lucru prin intermediul serviciului de internet banking. În plus, nu este necesar să vă deplasați la ghișeul fiecărui furnizor.
O metodă facilă de a achita toate facturile (fără întârzieri) și de a scăpa complet de această grijă este opțiunea de plată prin Debit Direct. Cu ajutorul acestui serviciu, facturile dvs. sunt achitate automat din cont cu condiția de a avea resurse suficiente la data scadentă. Cele mai multe bănci pun la dispoziție această modalitate de plată.
Faceți-vă casa mai ecologică
O izolație mai bună, o centrală nouă, panouri solare … Există o mulțime de opțiuni care vă pot ajuta să economisiți peste 1.000 lei pe an. În plus, puteți verifica dacă nu cumva puteți beneficia de vreo subvenție guvernamentală cum este „Casa Verde”.
Țineți cont că o locuință corect izolată termic poate elimina aproximativ 50% din pierderile de căldură. În plus, încercați să acordați o atenție deosebită podului, fiind locul în care trebuie să existe un sistem bun de termoizolație. Pe lângă toate aceste lucruri, verificați dacă există probleme și în jurul ferestrelor sau a ușilor. În acest fel, vă veți bucura de un consum mai mic de gaze și, implicit, de facturi mult mai mici.