Beneficii incontestabile ale acidului hialuronic: de la hidratare la combaterea ridurilor

De ce ar trebui să folosim acidul hialuronic pentru îngrijire a pielii?

În mod natural, pielea este bogat în acid hialuronic. Din nefericire, de-a lungul vieții, ea începe ca să piardă o cantitate tot mai mare din această substanță, ceea ce are ca efect uscăciunea pielii, scăderea elasticității acesteia, reducerea volumului și formarea ridurilor profunde. 

Cel mai bun mod de a recupera acest dezastru iminent, dar mai ales de a lua măsuri de prevenire a lui este înlocuirea acidului hialuronic din piele: fie prin produse dermocosmetice de ultimă generației care au și această substanță în compoziția lor, dar cel mai eficient prin injectarea acesteia în piele. 

Principalele avantaje ale acidului hialuronic:

1. Are capacitatea de a hidrata pielea

În același mod în care pierderea acidului hialuronic provoacă uscăciune, înlocuirea acestuia va ajuta foarte mult la hidratarea pielii, făcând-o mai sănătoasă, mai elastică și incontestabil mai frumoasă.

2. Protejează apa care există deja în piele

Un alt avantaj al înlocuirii acidului hialuronic este acela că, pe lângă hidratarea pielii, ajută din plin și la reținerea apei deja existente în piele, prevenind pierderea hidratării tegumentului datorită agresiunilor unor factori externi, precum ar fi: razele ultraviolete, schimbările climatice dramatice ce se produc în această perioadă, băile cu o apă extrem de fierbinte.

3. Poate estompa, uneori până la dispariție ridurile faciale

Cele mai citite articole

Acidul hialuronic, colagenul și elastina sunt componente care acționează împreună pentru susținerea și sănătatea pielii, dar, mai ales, înlocuirea acidului hialuronic ajută la reducerea profunzimii ridurilor și a liniilor fine care există deja în piele, prevenind în același timp apariția altora noi.

DIn acest motiv, nu este de mirare că tot mai multe persoane se adresează pentru un tratament riduri cu acid hialuronic.

4. Are un rol eficient de umplere, de mărire a volumului 

Deoarece are o acțiune de volumizare, acidul hialuronic este foarte eficient și împotriva pielii lăsate datorită vârstei, stării de sănătate, curelor de slăbire agresive. Această substanță ajută la redefinirea contururilor feței, a regiunilor care și-au pierdut volumul, precum ar fi cearcănele profunde sau obrajii „lăsați”.

5. Este foarte util în procedurile de înfrumusețare a feței

Ca agent de umplere, acidul hialuronic poate fi folosit cu succes chiar și în  definirea corectă a proporțiilor feței. Trebuie spus că acesta este totuși un efect temporar, iar după o perioadă procedura de injectare de acid hialuronic trebuie reluată. Dupa mai multe proceduri consecutive datorita fenomenelor de regenerare a colagenului se poate obtine chiar un rezultat cvasidefinitiv.

6. Ameliorează semnele acneice

Cu acid hialuronic se pot umple acele „găurele” inestetice lăsate de acnee pe piele. Aceste semne, denumite cicatrici atrofice, pot fi reduse la minimum prin utilizarea produselor dermocosmetice cu acid hialuronic (datorită proprietăților lor de volumizare). În plus, poate fi utilizat și în aplicații intradermice pentru atenuarea lor.

Vrei să apelezi și tu la binefacerile aduse de acidul hialuronic? Apelează cu încredere la specialiștii de la clinica de chirurgie estetica Zone MedicalEstet din Bucuresti!

Dr. Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Cele mai citite articole