Este legal sa faci videochat?

Care este baza legala pentru activitatea unui studio?

Din cauza prejudecatilor si conceptiilor gresite pe care le au unele persoane, activitatea de videochat este privita ca fiind ilegala. Totusi, aceasta abordare este extrem de gresita, avand in vedere faptul ca orice studio isi poate desfasura activitatea perfect legal, tinand cont de normele in vigoare. Cu alte cuvinte, in Romania, sa faci videochat este legal! Din pacate, in ciuda acestui lucru, exista inca studiouri care nu tin pasul cu legea, iar acesta nu poate fi decat un dezavantaj pentru modele. Afla din informatiile urmatoare cum poti sa alegi un studio legal, dar si care sunt normele care reglementeaza aceasta activitate in Romania!

A fi model de videochat presupune o interactiune virtuala intre doua persoane separate de un computer si de o camera video. Indiferent de tipul videochat-ului, adult sau non-adult, nu exista contact fizic intre persoanele implicate in aceasta interactiune. Principiul este destul de simplu si totul se desfasoara online. Chiar daca este vorba despre video chat adult, care implica si nuditate, modelul se afla singur intr-o incapere, iar utilizatorul este localizat in celalalt capat al planetei sau cel mult intr-o tara aflata la mii de kilometri distanta. Asadar, a face video chat adult nu se poate compara cu alte tipuri de activitati care implica nuditate si contact fizic si care sunt, intr-adevar, ilegale.

Cei care nu sunt convinsi de legalitatea videochatului adult pot consulta Legea 196/2003, revizuita si republicata in 2004. Din aceste norme legale reiese ca modelele si studiourile de videochat isi desfasoara activitatea intr-un cadru legal. Singurele conditii pentru ca legalitatea sa fie indeplinita sunt plata taxelor aferente de catre studio la Bugetul de Stat, dar si existenta unui contract incheiat intre modele si studiourile cu care colaboreaza. Din punct de vedere al legalitatii, a face video chat adult este un job ca oricare altul, in care modelele beneficiaza de drepturi si obligatii stipulate intr-un contract.

Cele mai citite articole

Alege sa lucrezi doar cu un studio care isi desfasoara legal activitatea

Sa gasesti un studio serios printre numeroase locuri care fac tot posibilul sa evite legea si sa pacaleasca modelele nu este extrem de greu. Trebuie doar sa te informezi in mod corespunzator. Astfel, daca ai gasit studiouri videochat Bucuresti cu care ti-ar placea sa colaborezi, incearca sa afli cat mai multe informatii despre firma din spatele sau. Acestea sunt publice si le poti gasi in doar cateva click-uri pe internet.

Este recomandat sa vizitezi locul in care modelele desfasoara activitatea de videochat si sa iei pulsul. Daca vei gasi conditii moderne si curatenie si daca modelele care lucreaza au zambetul pe buze si se simt confortabil in acel loc, acestea nu pot fi decat semne bune. Nu te sfii si adreseaza toate intrebarile al caror raspuns ai dreptul sa il afli. Discuta atat cu reprezentantii, cat si cu trainerii din studio, dar mai ales cu modelele. Cateva dintre intrebarile pe care le poti adresa fac referire la:

  • accesul la rapoartele fiscale pentru Bugetul de Stat – un studio in care activitatea se desfasoara legal nu va avea nicio problema in a iti pune la dispozitie aceste acte;
  • procentul care ti se cuvine din activitatea ca model de videochat;
  • contractul de colaborare incheiat intre tine si studio;
  • care este suma care apare in acte;
  • cum se impoziteaza castigurile;
  • care sunt drepturile si obligatiile fiecarei parti.

A fi in perfecta legalitate cand faci videochat nu poate fi decat in avantajul tau. Tocmai de aceea, nu trebuie sa iti permiti sa pici in capcana celor care incearca sa profite de tine si doresc sa iti exploateze munca.

In concluzie, videochat-ul nu este nici pe departe o activitate ilegala, indiferent de forma sa. Inclusiv modelele care aleg videochat-ul adult isi desfasoara activitatea in conditii perfect legale, cu conditia sa colaboreze cu studiouri serioase, ai caror reprezentanti pun accent pe profesionalism. Cei care propaga astfel de informatii false in spatiul public nu sunt decat persoane caracterizate de prejudecati, care refuza sa evolueze si sa accepte aparitia de noi job-uri, asa cum este cel de model de videochat. Fiecare persoana are dreptul de a alege activitatea pe care o desfasoara si modul in care se sustine financiar, iar cat timp aceasta activitate nu deranjeaza pe nimeni si se desfasoara in mod legal, nu ar trebui sa fie o problema pentru nimeni.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să economisiți bani pe facturile la gaz și electricitate

Articolul Urmator

Când îi dăm jucării bebelușului

Cele mai populare