Indiferent cat ati investit in amenajarea interioara a locuintei dvs., corpurile de iluminat si iluminatul in general sunt esentiale pentru designul camerelor. Lampadarele sau lampile cu picior care se asaza pe podea au un dublu rol: ele pot fi niste obiecte superbe de design, iar lumina pe care o transmit poate determina intreaga atmosfera a camerei. Asadar, cumpararea unui lampadar potrivit necesita un pic de gandire.
Iata de ce trebuie sa tineti cont cand alegeti un lampadar pentru camera de zi:
1. Doriti un lampadar statement ?
Un lampadar de interior poate fi un obiect care atrage toate privirile atunci cand intri in camera (un lampadar statement) – adaugand inaltime, culoare si stil camerei – sau poate fi o un obiect care se integreaza in stilul camerei, potrivindu-se cu mobilierul si armaturile.
Trebuie sa va hotarati daca doriti ca vizitatorii sa exclame: „Doamne, uita-te la lampadarul acela!” sau vreti ca lapadarul din livingroom-ul casei dvs . sa treaca mai degraba neobservat.
Indiferent de alegere, tipul lampadarului ales depinde foarte mult de spatiul disponibil. Un lampadar cu trepied, de exemplu, va functiona foarte bine intr-un colt gol, dar va ocupa prea mult spatiu pretios intr-o camera mai mica.
O alta optiune daca doriti ca lampadarul sa fie punctul central al camerei este sa alegeti unul simplu, dar care sa imprastie o lumina puternica, care va adauga culoare si viata livingroom-ului.
Cele mai citite articole
2. Cum se va potrivi lampadarul cu dimensiunile camerei de zi?
Atunci cand alegeti un lampadar, trebuie sa luati in considerare cat de mare este livingroom-ul dvs., in special inaltimea tavanului.
Daca aveti un tavan mai putin inalt, un lampadar foarte inalt poate arata rau, neproportional, in timp ce, daca aveti o camera foarte inalta, un lampadar prea scund va fi, de asemenea, nepotrivit, deranjand oaspetii cu lumina lui in loc sa umple camera cu lumina ambientala.
Trucul este sa determinati mai intai inaltimea ideala.
3. Ce fel de lumina doriti in camera de zi?
Lampile cu picioare pot fi utilizate atat pentru iluminarea unor anumite zone din camera, cat si pentru iluminarea ambientala, deci decideti ce este prioritar pentru dvs. pentru a alege cel mai potrivit lampadar.
Daca doriti ca lampadarul dvs. sa fie pozitionat langa o canapea sau fotoliu pentru a oferi lumina pentru citit, atunci partea inferioara a abajurului ar trebui sa fie pana la nivelul ochilor dvs. cand stati pe fotoliu. Asta inseamna ca partea superioara a lampii va avea in general o inaltime de aproximativ 152 de centimetri.
Alegerea nuantei potrivite este, de asemenea, importanta. O nuanta semi-translucida este ideala pentru o lumina ambientala mai slaba, in timp ce, daca doriti sa evidentiati o caracteristica a peretelui sau tavanului, atunci alegeti o nuanta opaca.