Cand apelam la notar si de ce este atat de importanta aceasta meserie?

Inca de la inceputul vietii noastre si pana la finalul ei avem nevoie de notar. Daca vrem sa recunoastem un copil, solicitam act notarial, daca avem nevoie de acte pentru minori, tot notarul ni le poate oferi, logodna si divortul trec prin notariat, la fel si succesiunea dupa deces. De fiecare data cand un cetatean are de luat o decizie importanta in viata ta notarul este implicat direct, el poate veni cu sfaturi juridice ce pot contribui si la schimbarea destinelor.

In cabinetele notariale veti gasi mereu echipe de profesionisti gata sa va puna la dispozitie si sa intocmeasca acte, sa discute probleme complicate juridice si sa le faca foarte simplu de inteles. Serviciile notariale sunt apreciate de toate categoriile de cetateni, la notariat ajung si cei cu probleme materiale, si cei cu venituri mai mari, notarul fiind dator sa vina cu rezolvari indiferent in orice situatie, spre binele cetateanului.

Apelam la un notar in mai multe circumstante. De exemplu, avem nevoie de declaratii si procuri, vrem sa infiintam societati, vrem sa autentificam anumite acte, avem nevoie de procuri speciale pentru a putea da curs anumitor activitati. Si contractele se discuta si se intocmesc la notariat, ele vor trebui sa respecte rezultatul negocierii partilor si sa reflecte mereu vointa celor implicati.

Cele mai citite articole

Dupa deces succesiunile sunt foarte importante pentru cei ramasi in viata, asa ca notarul va fi pregatit sa le ofere o solutionare cat mai eficienta din punct de vedere juridic. Fiecare pas va fi explicat, impartirea averii, bunurilor va fi una echitabila si conform procedurilor juridice in vigoare.

La fel de complicate sunt si divorturile, mai ales cele in care sunt implicati copii, conventiile privind minorii intocmite la notar vor stabili clar ce e mai important pentru minori. Conventiile matrimoniale semnate la notariat si intelese pe deplin rezolva raporturile patrimoniale dintre soti fara a exista alte discutii in contradictoriu pe temeiuri juridice.

In toate aceste cazuri notarii vor interveni si vor ajuta la rezolvarea situatiilor, indiferent de complexitate, vor asigura consultatii juridice de calitate si legalizari, unde e cazul, certificari de fapte. Experienta notarilor si seriozitatea lor sunt importante pentru un rezultat cat mai apropiat de cel ideal din punct de vedere juridic, asa ca va trebui sa ne indreptam mereu atentia spre cei care reusesc sa ne ofere cele mai bune raspunsuri.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum sa alegi lampadarul potrivit pentru camera de zi?

Articolul Urmator

Solutiile de arhivare ideale pentru afacerea ta

Cele mai populare