Modelele de uși sticla glisante sunt tot mai apreciate în ultima vreme și este de înțeles având în vedere beneficiile evidente pe care le aduc utilizatorilor.
Dacă vorbim de ușile glisante din sticlă, trebuie să recunoaștem că materialul în sine este unul foarte ofertant. Vorbim de o sticlă de siguranță călită sau laminată de cea mai bună calitate, de aceea nu e de mirare că ele ajung să își facă prezența nu doar în spațiile office din companii, ci și în locuințele nou construite ori modernizate.
Uși de sticlă glisante, pentru spații pline de vitalitate
Tuturor ne place să locuim într-un mediu deschis, care să ne permită să avem o priveliște frumoasă asupra zonei exterioare a casei și nimic nu e mai eficient pentru a beneficia de acest lucru decât montajul unor uși din sticlă. Dacă sunt și glisante, cu atât mai bine.
Nu trebuie uitat că în afară de faptul că aceste uși permit intrarea luminii naturale, datorită modului în care sunt realizate, oferă și o bună izolare acustică a spațiilor rezidențiale.
Dacă la început ușile de sticlă erau folosite în special în zonele umede ale casei (baie, spălătorie, terasa care dădea spre piscină sau grădina plină cu flori), acum există variante de uși de sticlă glisante pentru orice spațiu rezidențial.
Este singurul tip de ușă care reușește să delimiteze două spații fără a lua vizibilitatea deplină dintre ele și care oferă un sentiment de continuitate vizuală asupra mediilor respective.
Începutul fusese deja făcut cu acele uși clasice care nu mai erau realizate din lemn plin, cii aveau geamuri uneori chiar și pe 90% din suprafața lor. Era firesc ca la un moment dat să se facă pasul și să se ajungă la ușile din sticlă în sticlă în proporție de 100%.
1. Economie de spațiu
În comparație cu ușa obișnuită, o ușă din sticlă glisantă nu necesită un spațiu specific anume alocat pentru închidere și deschidere, ceea ce înseamnă că ele pot să fie montate chiar și în garsoniere, în incinte foarte mici, dar și în acele încăperi care dau spre balcoane sau terase.
Economia de spațiu generată de o astfel de ușă este foarte importantă și permite ca într-o cameră să fie pus mai mult mobilier, se pot face inclusiv amenajări decorative spectaculoase.
2. Lumina naturală
Nu există o altă variantă mai bună de a beneficia din plin de lumina naturală, decât montajul unor uși glisante într-o locuință nou construită. Arată spectaculos în acele zone unde se conectează cu exteriorul (balcon, terasă) și se folosesc de lumina astrului zilei pentru a avea o vedere spectaculoasă spre exterior, ba chiar și a lunii, deoarece este minunat ca seara să privești vara cerul înstelat după ce stingi luminile din casă ori să te uiți la fulgii de nea în nopțile friguroase de iarnă.
Toată lumea își dorește spații deschise, care să le dea vitalitate, optimism, să facă o conexiune mai bună cu mediul înconjurător când își construiesc o casă și vor să scape de cutiile din blocurile urbane. Ușile de sticlă chiar reușesc să facă posibil acest vis.
3. Economie la factura electrică
Folosind lumina zilei vei avea de plătit mai puțin la curentul electric, deoarece nu vei mai fi nevoit ca să ții lumina aprinsă ziua. Sursele de iluminat nu mai sunt aprinse atunci când nu este cazul.
4. Ușurință de curățare
Geamurile din sticlă securizată călită sau laminată sunt foarte ușor de curățat, la fel și mesele de sticlă. Iar ușile glisante nu fac nici ele excepție, plus că nici măcar nu este nevoie de niște substanțe foarte costisitoare. De cele mai multe ori o soluție de apă și oțet este o combinație suficientă pentru a curăța cu o lavetă sau un prosop de hârtie moale ușa respectivă.
Intră pe site-ul xglas.eu pentru detalii suplimentare despre cele mai bune uși din sticlă glisante.