Totul despre amenajarea corectă a camerei de hotel

Cine nu adoră camera de hotel, al cărui confort parcă ne învăluie și ne ajută să ne relaxăm de cum intrăm pe ușă? Cu un pic de ajutor din partea unui specialist în amenajări interioare București sau chiar uitându-te pe Instagram sau Pinterest, și hotelul tău poate căpăta valențele unei camere relaxante, perfecte pentru momentele în care turiștii simt nevoia de tihnă.

Iată prin ce artificii arhitecturale se obține o cameră de hotel perfectă:

Se definește zona de dormit

Peretele situat în dreptul patului atrage atenția cu ușurință, dar poate fi o provocare când vine vorba despre amenajare. În camerele de hotel, pentru care s-a apelat la ajutor specializat de design și amenajare camera de hotel, această zonă este bine definită, atât din rațiuni estetice, cât și funcționale – pentru a separa din punct de vedere vizual zona de dormit de zona pentru relaxare.

În funcție de cromatică, tema și stilul care se dorește, se optează pentru tablouri și decorațiuni de perete din stuf sau ratan (stiluri tradiționale), modele florale (pentru shabby chic), imagini cu tematică marină, dacă vrei ca turiștii să se simtă ca pe litoral de fiecare dată când intră în încăpere.

Simetrie și echilibru

Când un turist pășește pragul unei camere de hotel, primul sentiment este liniștea deplină. Dacă vrei ca încăperea să inspire relaxare, arhitecții vor opta pentru detalii și texturi care să transmită echilibru și care să îi ajute pe turiști să se destindă după o zi solicitantă.

Importantă este zona de relaxare

Oricât de sofisticate ar fi camerele de hotel, acestea includ și o zonă de relaxare, prevăzută cu o măsuță pentru cafea și două fotolii confortabile. Această zonă de relaxare poate fi folosită pentru a citi o carte, a bea un pahar de vin sau chiar pentru a lucra, dacă turiștii își desfășoară activitatea în industria creativă. Și la exterior se poate crea un colț de relaxare, dacă încăperea de hotel dispune de un balcon. Pot fi adăugate un balansoar, un șezlong sau un fotoliu puf și câteva decorațiuni cu accente scandinave sau minimaliste.

Întotdeauna se aleg lenjerii albe

Lenjeriile de culoare albă, simple, realizate din bumbac, sunt de nelipsit în camerele de hotel. Se recomandă modelele cu o densitate mare, astfel încât să creeze turiștilor senzația că plutesc pe un norișor. O lenjerie de pat de calitate trebuie să fie moale și plăcută la atingere, să nu lezeze sau irite pielea și să fie răcoroasă.

Pregătirea patului

Primul element cu care turiștii intră în contact atunci când pășesc în camera de hotel este patul, cu dimensiuni generoase, confortabil și cu multe perne decorative din puf, în care să se afunde. Nu doar patul este important, cât și salteaua. Pentru un plus de confort pentru turiști optează pentru modelele din spumă, ortopedice sau mixte. 

După ce este întins cearceaful pe pat și se îmbracă pernele și pilota, este indicată plasarea unui pled într-o culoare veselă. Se pot adăuga și câteva perne decorative, ca să mai echilibreze puțin din sobrietatea lenjeriei. Nu ar strica și o băncuță așezată la capătul patului, pentru ca turiștii să își așeze hainele pentru a doua zi sau halatul de baie. Indicate sunt modelele prevăzute cu o spații de depozitare, pe care să fie plasate diferite obiecte de decor sau chiar lucruri care să îi ajute când se pregătesc de culcare.