Cum transformi canapeaua într-un pat confortabil?

Cine a spus că o canapea extensibilă nu îți poate oferi un somn de calitate? Indiferent dacă locuiești într-o garsonieră care nu îți permite integrarea unui pat dublu, ci doar a unei canapele, sau dacă obișnuiești să primești frecvent oaspeți peste noapte, informațiile de mai jos îți vor fi de mare folos pentru că te vor învăța cum să îți transformi canapeaua într-un adevărat pat, care să îți ofere un confort superior. 

Cum alegi canapeaua extensibilă potrivită?

Dacă încă nu ai ales o canapea extensibilă potrivită nevoilor tale, atunci ai nimerit unde trebuie. În spatele canapelei ideale se află 3 elemente cheie: mecanismul de rabatare, cadrul și salteaua. Dacă știi că această canapea va fi folosită intens, ar trebui să alegi una ce are un mecanism de extindere simplu și rapid, un cadru rezistent (din metal sau lemn de esență tare) și o saltea pat din spumă care să îți susțină corect coloana vertebrală. Multe canapele cu un preț accesibil au o saltea din burete, însă sfatul nostru este să te orientezi către o canapea mai scumpă, dar mai rezistentă și mai confortabilă pe termen lung, mai ales dacă plănuiești să o folosești în fiecare noapte pentru somn.

Cum transformi canapeaua existentă într-un pat confortabil?

Cele mai citite articole

Dacă ai deja o canapea ce nu oferă un grad de confort atât de mare, ar trebui să știi că există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a o transforma într-un pat de vis. Iată care sunt acestea:

  • Alege un topper potrivit

Topperul este o saltea superioară care oferă mai multă protecție, dar și mai mult confort. Există o gamă variată de toppere saltele cu proprietăți antibacteriene sau antialergice, ce asigură o bună aerisire și o temperatură potrivită pentru un somn odihnitor. Dacă alegi un topper din spumă cu memorie, îți garantăm că nici nu vei simți că de fapt dormi într-o canapea extensibilă, ci vei avea impresia că te-ai așezat în cel mai confortabil pat în care ai stat vreodată. Un topper nu implică costuri foarte mare, însă vei simți imediat diferența între somnul pe o canapea obișnuită și unul pe o canapea cu topper. 

  • Alege așternuturi de pat din materiale naturale

Așternuturile de pat din materiale naturale contribuie și ele într-o mare măsură la un somn odihnitor. Evită pe cât posibil așternuturile de pat sintetice pentru că acestea nu sunt prietenoase cu pielea, nu permit circulația aerului și cel mai probabil, dimineața te vei trezi transpirat și obosit, fără să știi de ce. Alege în schimb lenjerii de pat din bumbac, de înaltă calitate, cu o densitate mare a țesăturii și la dimensiunea canapelei și vei vedea că nu îți vei mai dori să dormi vreodată pe alt tip de așternuturi. 

Aplică aceste două trucuri pe canapeaua ta extensibilă și vei vedea că invitații tăi îți vor mulțumi întotdeauna pentru găzduire. Investește într-un topper și niște așternuturi de pat de calitate și vei descoperi că poți avea parte de un somn liniștit chiar și pe o canapea extensibilă, aparent inconfortabilă. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Coroanele dentare: cât costă și în ce constă tratamentul?

Articolul Urmator

Totul despre amenajarea corectă a camerei de hotel

Cele mai populare