Te-ai gândit să apelezi la tratamentul de epilare definitivă? Iată 5 întrebări și răspunsuri pe care trebuie să le cunoști.

Dacă foliculita îți dă bătăi de cap sau, pur și simplu, îți dorești o piele catifelată fără să pierzi zeci de minute apelând la epilarea convențională cu lama de ras ori cu ceara, tratamentul de epilare definitivă ar putea fi soluția potrivită pentru tine. Descoperă, în cele ce urmează, răspunsurile la cele mai comune întrebări privind acest subiect.

  • În ce constă, mai exact, procesul de epilare definitivă?

Indiferent că vorbim despre epilarea IPL sau cea cu laser diodă, tratamentul are loc cu ajutorul unui aparat care emite fascicule de lumină concentrate, pentru a ajunge la rădăcina foliculilor de păr. Această lumină pulsată pătrunde prin firul de păr până la rădăcină, pe care o distruge, fără a afecta pielea. 

Cu toate că foliculii piloși dispar pentru totdeauna, pe parcursul vieții, organismul uman poate să dea naștere unor noi fire de păr în zonele deja tratate, de aceea sunt recomandate ședințe anuale de întreținere a rezultatului obținut în urma tratamentului de epilare definitivă.

Dacă îți dorești și tu să beneficiezi de acest tratament, poți să încerci epilare definitivă Cluj, Timișoara, Arad, București sau în orice alt mare oraș din țară.

  • De câte ședințe de epilare definitivă este nevoie pentru a îndepărta complet părul?

De obicei, un tratament complet de epilare definitivă presupune un număr de minimum 8 ședințe, în urma cărora se înlătură părul în proporție de până la 90%. Cu toate acestea, există câțiva factori care pot influența numărul de ședințe necesar și este posibil ca, de la o persoană la alta, acesta să fie mai mic sau mai mare decât cel menționat anterior. 

Cei mai importanți factori care influențează numărul necesar de ședințe sunt: culoarea pielii, culoarea firului de păr, adâncimea rădăcinii și respectarea intervalului dintre ședințe.

Cu cât pielea are o nuanță mai deschisă, iar firul de păr este mai gros, cu atât și rezultatele obținute se pot vedea mai repede.

  • Pot să apelez la epilare definitivă dacă am tatuaje?

Cele mai citite articole

Da, procesul de epilare definitivă poate avea loc și într-o astfel de situație, însă de reținut aici este faptul că zona cu tatuaje va fi acoperită în timpul tratamentului, pentru a nu atrage lumina intens pulsată sau a laserului. Într-o astfel de situație, pot fi tratate toate celelalte zone din corp, fără să existe vreun pericol dat de existența tatuajelor.

Totodată, procedura de epilare definitivă nu este recomandată celor care suferă de boli de piele sau de alergii la soare și nu se efectuează nici în timpul sarcinii sau alăptării.

  • Epilarea definitivă poate produce cancer?

Nu, epilarea definitivă nu produce cancer, dimpotrivă, această terapie este folosită pentru a trata unele afecțiuni dermatologice precum foliculita, deoarece distruge firul de păr de la rădăcină.

Cu toate acestea, epilarea definitivă este o procedură care presupune consultul unui specialist înainte de a începe tratamentul. Este important istoricul tău medical, tipul de piele și tipul de păr pe care le ai, dar și tratamentele medicamentoase pe care le folosești, dacă e cazul. Aflând toate aceste informații, specialistul îți poate recomanda ce tip de tratament ți se potrivește cel mai bine, setând astfel parametrii tehnici corecți pentru a obține rezultate optime.

  • Pot apărea efecte adverse în urma efectuării tratamentului de epilare definitivă?

Da, în urma tratamentului de epilare definitivă pot apărea câteva efecte adverse superficiale, precum iritații ale pielii, senzație de uscăciune/deshidratare, roșeață, mâncărime sau senzații de căldură. De obicei, aceste efecte adverse apar numai în cazul nerespectării recomandărilor înainte și după tratament sau dacă se omit unele informații legate de istoricul medical. 

Pentru a evita apariția reacțiilor în urma tratamentului, este necesară respectarea recomandărilor înainte și după tratament și comunicarea deschisă cu specialistul care se va ocupa de tine.

Atunci când ești informată corespunzător și când comunici deschis cu specialistul tău, procesul de epilare definitivă îți va oferi rezultate optime în ceea ce privește eliminarea pilozității de pe zonele dorite. Folosește-te de informațiile din acest articol și fă cele mai bune alegeri!

sursa foto: shutterstock.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ocazii în care poți dărui brățări din aur personalizate

Articolul Urmator

Biciclete fără pedale dezvoltă motricitatea și echilibrul copilului tău

Cele mai populare