Biciclete fără pedale dezvoltă motricitatea și echilibrul copilului tău

Așa cum bine știm, foarte importante în dezvoltarea copilului sunt joaca și învățarea. Bicicletele fără pedale ajută copiii să își dezvolte coordonarea, îndemânarea, simțul orientării în spațiu, să își mențină echilibrul și toate acestea în timp ce se joacă. Acest tip de bicicletă este potrivită pentru copii cu vârste începând de la 18 luni și până la 4 ani, care nu au încă abilitățile suficient de dezvoltate pentru mersul pe bicicleta obișnuită.

De ce să alegi bicicleta fără pedale?

Spre deosebire de bicicletele cărora le adăugăm roți ajutătoare, cele fără pedale prezintă câteva avantaje în plus, ca de exemplu:

  • Cântăresc mai puțin datorită faptului că nu au greutate în plus atașată;
  • Pot fi transportate cu ușurință pentru că sunt mai ușoare și ocupă mai puțin spațiu;
  • Copilul va învăța mult mai repede să meargă pe bicicleta cu două roți pentru că va avea simțul echilibrului mult mai bine dezvoltat;
  • Micuții dobândesc o stimă de sine ridicată;
  • Stimulează și dezvoltă mușchii picioarelor.

Cum să alegi bicicleta potrivită?

  • Ține cont de mărime

Pentru a te asigura că alegi bicicleta potrivită pentru copilul tău de pe un magazin online, măsoară înălțimea copilului și lungimea interioară a piciorului. Verifică, apoi, dimensiunile bicicletei și vezi dacă are șa reglabilă, fă un mic calcul și află, astfel, dacă micuțul tău va putea așeza tălpile pe sol.

  • Materialul

În funcție de materialul din care sunt confecționate, bicicletele fără pedale pot fi mai ieftine sau mai scumpe. De obicei, le găsești cu cadru de oțel, însă cele mai calitative și mai durabile sunt realizate din lemn, aluminiu sau plastic rezistent.

  • Ține cont de design

Ca să te asiguri că bicicleta va fi pe placul copilului tău, indicat este să ții cont de preferințele lui. Cu cât aceasta va fi mai pe gustul său, cu atât se va bucura de mai multă mișcare și va dobândi mai multă încredere în sine.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole

Pe drool.ro găsești biciclete fără pedale de la MamaToyz. Acest brand turcesc a fost înființat în anul 2014 și se concentrează pe fericirea bebelușilor. Produsele lor sunt confecționate manual din material lemnos natural, colorate cu vopsea pentru lemn pe bază de apă și nu conțin alte substanțe toxice. Așadar, stai fără griji căci respectă toate standardele de calitate și siguranță pentru copii! Bicicletele fără pedale sunt șlefuite cu atenție, astfel încât să nu existe zone ascuțite sau aspre.

Bicicletă din lemn natural fără pedale RideMe MamaToyz

Are o culoare naturală și un aspect sportiv, pe cadru prezentând un desen ce imită un vitezometru și un turometru. Greutatea sa este de 4 kg și poate susține până la 40 kg. Scaunul este reglabil, de la 34 cm la 40 cm. Roțile realizate din spumă EVA, rezistente la perforare și cadrul flexibil asigură absorbția șocurilor chiar și pe teren accidentat.

Bicicletă cu 3 roți pentru copii Tribike, MamaToyz, lemn natural, fără pedale

Această bicicletă în culoare naturală, cu greutatea de numai 3 kg și înălțimea scaunului reglabilă între 25-28 cm, îl poate însoți pe micuțul tău în prima sa aventură. Nu trebuie să îți faci griji nici pentru confortul copilului tău pentru că are un cadru flexibil ce acționează ca o suspensie, roțile sunt din spumă EVA, mânerele sunt acoperite cu cauciuc antiderapant, iar șaua este din fetru.

Alege ceea ce i se potrivește copilului tău, asigură-l de toată susținerea ta și spor la mișcare!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Te-ai gândit să apelezi la tratamentul de epilare definitivă? Iată 5 întrebări și răspunsuri pe care trebuie să le cunoști.

Articolul Urmator

Cinci trenduri de wellness în 2023

Cele mai populare