Liposuctia abdominala sau cum sa scapi rapid de depozitele de grasime acumulate in exces

De la o anumita varsta, fie din cauza unei predispozitii genetice, fie din cauza regimului alimentar dezechilibrat si bogat in grasimi si produse procesate, grasimea se aduna in exces si ne poate creea o multime de probleme. Cand exercitiile fizice nu sunt utile si grasimea continua sa se acumuleze se poate interveni pe cale chirurgicala, prin realizarea unei lipoaspiratii sau liposuctii.

O liposuctie abdominala este una dintre cele mai simple interventii pentru indepartarea grasimii in exces, nu implica riscuri si este usor de suportat. In general intr-o liposuctie se foloseste un dispozitiv de aspirare, inserat la nivelul grasimii tegumentare sau musculare.

In cazul variantei abdominale, grasimea in exces este indepartata de pe abdomen, abdomenul devine plat, vindecarea e rapida, stima de sine este imbunatatita, la fel si aspectul abdomenului. Persoanele care pot solicita o liposuctie abdominala trebuie sa aiba o greutate normala, sa nu aiba anumite afectiuni care pot ingreuna sau face imposibila liposuctia si sa nu prezinte probleme de coagulare la nivelul sangeului.

Nu e nevoie de spitalizare, pacientul nu se confrunta cu efecte adverse, indepartarea grasimii se realizeaza gradual, dupa ce a fost injectata o solutie speciala care contracta vasele sanguine pentru indepartarea usoara a grasimii in exces.

In functie de bugetul pacientului si de rezultatele dorite se poate apela la lipsuctia asistata ecografic, cu ultrasunete, pentru lichefierea celulalara, la liposuctie tumescenta, cea cu laser, cu vibratii si ultrasunete, radiofrecventa sau SmartLipo.

Indiferent de metoda aleasa, rezultatele vor fi unele excelente, pacientul nu va mai avea probleme cu grasimea in exces, in urma procedurilor trebuie sa se respecte o perioada mai lunga si un anumit regim alimentar si sa se renunte la stilul de viata de dinainte de operatie. Foarte important de retinut in cazul unei lipoaspiratii abdominale este urmatorul lucru: indepartarea grasimii, stratului respectiv nu inseamna neaparat ca grasimea nu se va mai forma niciodata.

Este posibil sa mai apara depozite de grasime daca organismul nu poate sa proceseze grasimea totala si o depoziteaza, daca nu se respecta un anumit regim. Depinde doar de organism si de capacitatea pacientului de a tine un regim cat mai echilibrat dupa operatie; doar asa rezultatele ei se pastreza in timp, pe o perioada lunga de timp.