Dacă nu ai avut până acum tangență cu lumea genelor false, poate dura ceva timp să înveți terminologia și să înțelegi care este diferența dintre diferitele tipuri. Există atât de multe efecte diferite care pot fi obținute cu fiecare tip de gene false!
- Toate genele false îți fac ochii să pară mai mari, mai strălucitori, precum actrițele de cinema, chiar și fără a folosi mascara. Dar care este diferența dintre gene 2D, 3D, 4D, 5D etc.
Ce reprezintă cifra din fața literei „D”?
Litera „D” se referă la dimensiune. Cifra din fașa literei „D” reprezintă cantitatea de extensii aplicate fiecărei gene naturale. 3D sunt trei extensii (fire) aplicate la o genă naturală, iar 4D sunt patru extensii aplicate la o genă naturală. Deci, dacă alegi gene false cu aspect 3D, acestea prezintă un raport de 1:3 față de genele tale naturale.
- Genele cu efect 2D și 3D oferă un aspect natural, voluminos, în timp ce genele false și mai voluminoase oferă un aspect dramatic, artistic.
- În cazul genele false 4D, 5D, 6D, acestea conțin mai multe fire, deci sunt și mai dense, creând un aspect spectaculos, care va face lumea să întoarcă capul după tine.
Cel mai mare volum al unor gene false pe care probabil îl vei găsi pe piață este 10D, dar acestea sunt extravagante și se vede că sunt false, fiind, de obicei, folosite în industria modei sau în clipurile muzicale.
Aspectul genelor false este influențat de materialul din care sunt realizate
Există multe opțiuni în ceea ce privește cele mai bune gene false de pe piață și, de aceea, poate fi dificil să alegi stilul și designul potrivit pentru tine. Iată câteva tipuri diferite de gene, fie ele 3D sau 4D, din punct de vedere al materialelor din care sunt realizate!
Gene false sintetice
Genele false sintetice sunt realizate din materiale sintetice, de obicei derivate din fibre de plastic. Nu te lăsa păcălit! Multe gene sintetice, realizate bine (care sunt și mai scumpe) pot fi foarte moi și pufoase, chiar dacă sunt fabricate din materiale plastice.
- Genele sintetice mai ieftine, de obicei, pot fi purtate doar de 2-3 ori înainte ca acestea să înceapă să se murdărească sau să înceapă să se destrame.
Gene false din mătase
Genele false din mătase sunt considerate un tip premium de gene false și sunt realizate cu fibre de mătase sintetică. Aceste fibre fac genele extrem de moi și confortabile pentru ochi. Ele sunt concepute pentru a fi subțiri și netede, permițând ca banda de prindere să fie confortabilă și ajustabilă la orice formă a ochiului.
- Genele din mătase sunt de obicei proiectate în stil 3D. Ele se lipesc foarte bine, sunt mai scumpe decât cele sintetice, dar pot fi purtate în medie de 20-25 de ori, dacă sunt îngrijite adecvat.
Gene false din păr de nurcă
Sunt realizate din blana sterilizată de nurca sterilizata. Aceste gene false sunt de obicei moi și confortabile de purtat. Cel mai mare dezavantaj al materialelor de nurcă este că nu aderă bine la lipici.
- Datorită materialului, aceste gene false rămân mai mult timp curbate, așa că tehnica 3D arată mai atractiv pe genele de nurcă.
Când genele de nurcă 3D au apărut pentru prima dată pe piață, acestea erau foarte scumpe, și doar celebritățile și le permiteau. Astăzi prețul lor a devenit mai accesibil.
Gene false din păr de cal
Sunt un stil mai nou de gene false, care a devenit popular datorită efectului lor extrem de fin. Părul de cal este ușor de manipulat și va menține forma dată, ușurând crearea unui efect de gene stufoase.
Gene din păr uman
Gândelște-te la acest tip de gene false ca la niște extensii de păr. Când folosești păr uman real, fie că este vorba de extensii de păr sau de gene false, se creează un efect super natural.
- Aceste gene sunt de obicei extrem de moi și confortabil de purtat. Părul uman este foarte subțire, permițând benzii de gene să fie super subțire și ușor de aplicat.
Cum se aplică corect genele false
Pentru ca genele false să aibă efectul pe care ți-l dorești urmează pașii următori:
- aplică genele false după ce te-ai machiat;
- înainte de a aplica propriu-zis genele false folosește un creion dermatograf să trasezi linia de-a lungul ochiului. Când aplici genele urmărește să plasezi linia genei false peste linia creionului trasată deja. Așa vei evita greselile de aplicare;
- desprinde cu grija genele false din cutiuța în care vin, astfel incat sa nu le strici;
- măsoară și taie gena falsă la colțul exterior, dacă este nevoie, astfel încât să se potrivească la lungime cu linia ochiului;
- aplică cu un bețisor, un capăt de pensulă sau pur și simplu direct din tub adezivul pe toata lungimea benzii genei false. Insistă la capete cu un pic mai mult adeziv. Daca nu ai aplicat destul adeziv pe bandă, genele false se vor desprinde pe alocuri, iar dacă e prea mult se va vedea adezivul la rădăcina genelor, ceea ce e inestetic;
- după ce ai aplicat adezivul, lasă-l să se usuce aproximativ un minut;
- ține apăsat timp de câteva secunde la colțurile ochiului pentru a permite genei să se lipească foarte bine;
- așteaptă să se usuce complet – aproximativ cinci minute.