Pregătirea camerei de oaspeți: 5 pași esențiali

Din dorința de a le oferi oaspeților noștri tot ceea ce este mai bun, căutăm în permanență să amenajăm spațiile în care îi găzduim cât mai deosebit. Fiecare detaliu contează, începând de la culoarea camerei și terminând cu parfumul florilor proaspete puse pe masă. Află cum poți pregăti camera de oaspeți astfel încât aceasta să ofere confortul dorit. 

Alege o lenjerie de pat de calitate

Cea mai plăcută senzație când te așezi în pat este aceea când simți că lenjeriile sunt moi și primitoare. Dacă vrei să le oferi același lucru și oaspeților tăi, alege cearșafuri pentru pat de la Vivre care să se potrivească cerințelor tale de confort. Ia în calcul dimensiunea patului pentru a alege lenjeria în mod corect, având grijă în același timp să selectezi și husele potrivite pentru pilotă și pentru perne.

Cearșaful este un element foarte important care influențează calitatea somnului. O lenjerie de calitate, din fibre naturale, va oferi o senzație de prospețime și nu va reține umezeala. De asemenea, unele tipuri de lenjerii sunt special create pentru sezonul cald, fiind mai răcoroase, în vreme ce altele sunt potrivite pentru sezonul rece. 

Ia în calcul toți factorii de alegere, de la dimensiuni la materiale și caracteristici, la modelul potrivit. Chiar dacă cea mai mare parte a cearșafului este acoperită de cuvertură, recomandarea este să optezi pentru modele deosebite, care să se asorteze cu restul așternuturilor și să ofere un plus de confort oaspeților tăi. 

Alege o cuvertură potrivită

Pentru ca patul să fie pregătit pentru odihnă, dar și pentru a aduce un plus de confort vizual, trebuie să alegi și o cuvertură de pat de bună calitate. Cuvertura are rolul de a proteja lenjeria de pat și de a o menține curată, ferită de mici incidente. În același timp, o cuvertură de pat este confortabilă, mai ales dacă optezi pentru materiale moi și pufoase, care te îmbie la odihnă. 

Alege perne confortabile

Cele mai citite articole

Pentru că o cameră de oaspeți atrage inițial prin imagine, atunci ar fi indicat să aduci în prim-plan exact elementele care te conduc cu gândul la confort. Pernele potrivite te vor ajuta să obții și o atmosferă primitoare a spațiului, dar și să oferi un suport potrivit pentru odihnă și relaxare. 

Gamele de perne din care poți alege sunt foarte variate, așa că va trebui să iei în calcul atât preferințele tale, cât și ideile moderne, actuale de consum. În prezent, pernele moi, din puf de gâscă, sunt la fel de iubite precum pernele din spumă cu memorie, însă fiecare dintre acestea oferă anumite avantaje. Pernele din spumă păstrează poziția anatomică a capului și gâtului, în vreme ce pernele din puf oferă un confort sporit și senzația că dormi pe nori. 

Poți opta pentru combinarea armonioasă a acestora. Alege pernele cu memorie pentru odihnă, iar pe cele din puf să le așezi ca elemente auxiliare pentru decor și confort. 

Acordă atenție mobilierului

O cameră de oaspeți va avea nevoie și de un minim de mobilier, așa că poți opta pentru un dulap micuț, în nuanțe similare camerei și pentru o măsuță cu un scaun. În acest fel, le vei oferi oaspeților tăi și posibilitatea de a folosi aceste elemente atunci când au nevoie, bucurându-se astfel de un plus de confort. 

Alege perdele și draperii pentru un aspect primitor

Felul în care arată camera de oaspeți este important, pentru că prima impresie este cea care generează senzația de confort. Dacă amenajezi camera confortabil, acest lucru se va vedea în micile detalii, precum perdelele și draperiile. Acestea au rolul de a conferi intimitate, în timp ce împiedică pătrunderea luminii și creează o atmosferă plăcută. Poți alege modele sau imprimeuri care să adauge un plus de personalitate spațiului. 

Ține cont de toate elementele discutate anterior și transformă camera de oaspeți într-un loc confortabil și primitor, care să-i facă pe musafiri să își dorească să revină cu drag.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Alege cele mai bune cuvinte cheie pentru site-ul companiei tale

Articolul Urmator

Genele false cu efect 3D sau 4D: Ce sunt și cum se aplică corect?

Cele mai populare