Funcționarea lămpilor solare. Tot ce trebuie să știi

Lămpile solare sunt o modalitate eficientă de iluminare a spațiilor, indiferent dacă vorbim despre zone interioare sau outdoor. Lămpile solare au însă caracteristici speciale care stau la baza funcționării, așa că dacă te pregătești să alegi aceste produse pentru casa și grădina ta, iată ce ar trebui să știi.

Autonomia este capacitatea de a funcționa pentru o anumită perioadă de timp

Autonomia diferă de la un tip de lampă la altul, iar în general se recomandă să alegi lămpi cu autonomie cât mai mare. Autonomia reprezintă capacitatea unei lămpi de a lumina pentru o anumită perioadă de timp, cu ajutorul acumulatorilor. Cele mai multe lămpi cu încărcare solară pentru grădini au o autonomie de câteva ore, astfel că pot ilumina o grădină încă de la apusul serii și până dimineața devreme.

Autonomia este strâns legată de acumulatorii folosiți pentru stocarea energiei solare. Va trebui să acorzi atenție alegerii lămpii, pentru că acumulatorii nu pot fi schimbați. În general timpul de utilizare este menționat pentru fiecare tip de lampă solară, așadar vei putea face alegerea cu ușurință. 

Avantajul major al lămpilor solare este acela că acumulatorii strâng energia solară pe care o eliberează mai apoi atunci când este nevoie de iluminare. Senzorul este responsabil de eliberarea acestei energii, astfel că procesul de iluminare se petrece în momentul în care senzorul percepe spațiile ca fiind întunecate.

Pentru a verifica dacă o lampă solară funcționează în mod eficient poți acoperi cu mâna senzorul, caz în care lampa ar trebui să înceapă să lumineze. Astfel vei putea observa și intensitatea luminii, care te va ajuta să iluminezi cât mai eficient spațiile grădinii tale. 

Intensitatea și culoarea luminii

Fiecare tip de lampă solară va lumina la o anumită intensitate, cu referire la suprafața pe care o pot acoperi. Lămpile solare sunt în general limitate ca intensitate, în sensul că ele nu vor oferi o acoperire la fel de mare precum cea a unei lămpi (sau becuri) tradiționale.

Totuși, există unele lămpi solare cu acumulatori puternici care pot genera o cantitate destul de mare de lumină, suficientă pentru a acoperi zonele de grădină. 

În cazul în care consideri că intensitatea nu este suficientă, atunci poți opta pentru un număr mai mare de lămpi, cu o dispunere mai apropiată, pentru a creea efectul de iluminare eficientă a grădinii. 

Culoarea este de asemenea importantă, deoarece unele tipuri de lămpi solare oferă lumină rece, în vreme ce altele oferă lumină caldă sau chiar o combinație de culori. În funcție de tipul grădinii și de amenajarea acesteia poți alege culoarea potrivită, astfel încât efectul luminii să complimenteze spațiul verde. 

Designul joacă un rol important în funcționarea lămpilor solare

Funcționarea lămpilor solare este strâns legată și de design, iar lămpile solare au în general un aspect modern și futurist, care conferă grădinilor frumusețe și eleganță. 

Trebuie să ai în vedere aspectul, mai ales în ceea ce privește panoul solar ce conține acumulatorii. Lămpile solare trebuie să fie delicate, astfel încât să nu ocupe foarte mult spațiu și să nu schimbe aspectul zonelor în care sunt montate.

Lămpile solare au nevoie de soare pentru a funcționa. De asemenea, suprafața acestora trebuie să fie curată, fără a fi obturată de praf sau de alte tipuri de particule. În acest fel procesul de încărcare se realizează cu ușurință, iar funcționarea lămpii se va face în mod corect.

Alege așadar lampa în funcție de caracteristicile menționate anterior și bucură-te de un produs destinat să îmbunătățească aspectul grădinii tale. Dispune lămpi solare în grădina ta și surprinde-ți simțurile cu un aspect nou și elegant al spațiilor verzi adiacente casei tale.