Construirea unei case este un proces provocator, care necesită înțelegerea unor informații și care presupune un oarecare nivel de experiență. Deși pare a fi un proiect pe care să îl poți realiza în regie proprie, adevărul este că specialiștii nu ar trebui să îți lipsească dintr-un astfel de proiect. Iată de ce este important să ai un specialist lângă tine și iată care sunt etapele de construire a unei locuințe.
Pasul 1. Căutarea specialiștilor potriviți
A construi nu implică doar ideea de a ridica ”în picioare” ziduri și plăci, ci realitatea de a te bucura de construcții rezistente și durabile. Pentru a face acest lucru ai nevoie de un structurist, de un inginer proiectant, de echipe specializate de muncitori și de orice alt tip de specialiști în construcții. Pe aceștia îi poți găsi folosind un serviciu de cautare a profesionistilor din constructii care pune la dispoziție toate aceste resurse, tocmai pentru a facilita întâlnirea dintre cerere și ofertă.
Pasul 2. Cumpără materialele de construcții potrivite
Materialele de construcții sunt la fel de importante în procesul de construire ca și specialiștii, așa că va trebui să cântărești cu mare grijă opțiunile. Alege materiale de calitate, cât mai noi și cu tehnologii inovative, care să te ajute să realizezi lucrări cu adevărat rezistente.
Betoanele aditivate, rășina epoxidică, spuma poliuretanică, acestea sunt doar câteva dintre exemplele de materiale de construcții noi care te pot ajuta să construiești mai ușor și mai eficient.
Pasul 3. Estimarea costurilor
Un aspect important este și cel care ține de estimarea costurilor, deoarece calitatea unei lucrări va depinde foarte mult și de bugetul alocat. Chiar și în această privință ți-ar trebui un specialist care să te ajute cu devizele pentru realizarea lucrărilor, astfel încât costurile să fie estimate corect și divizate astfel încât să acopere toate etapele de construire.
Pasul 4. Obținerea avizelor și a autorizațiilor
Construirea unei case necesită obținerea avizelor de construire, iar proiectul tehnic va sta la baza autorizării. Va fi necesar să realizezi un studiu geotehnic al terenului, iar în acest caz din nou vei avea nevoie de întreg suportul specialiștilor.
Cele mai citite articole
Studiul geotehnic îți oferă informații prețioase despre modul de comportare a terenului, pentru că acesta va prelua în totalitate încărcările date de construcție.
Studiul geotehnic este realizat de către ingineri geotehniști, iar analiza straturilor ajută la construire eficientă și sigură.
Pasul 5. Construirea efectivă
Pentru a construi vei avea nevoie de forță de muncă pentru punerea în operă a materialelor. De la muncitori, la diriginți de șantier, la instalatori, electricieni, betoniști sau specialiști în sisteme de izolare, fiecare dintre aceste specializări presupun cunoașterea îndeaproape de unor informații vitale legate de procesul de construire.
Chiar dacă reușești până la un punct să construiești anumite elemente, vei vedea că realizarea îmbinărilor, a lucrărilor electrice sau a instalațiilor sanitare reprezintă procese mai ample decât lucrările punctuale de tip DIY, de aceea vei avea nevoie de specialiști care să îți ofere din expertiza lor și care să te ajute să realizezi construcția într-un mod cât mai corect și mai eficient.
Pasul 6. Realizarea finisajelor
Aducerea unei case la roșu este un proces relativ simplu, mai ales dacă ai specialiștii potriviți alături de tine. Totuși, la nivel de finisaje este importantă alegerea materialelor și cunoașterea tehnicilor de lucru. Aplicarea unei tencuieli decorative, a unei pardoseli epoxidice, montajul parchetului sau placarea pereților, fiecare dintre aceste aspecte necesită cunoașterea micilor secrete de meseriaș, pe care doar specialiștii le dețin.
Construirea înseamnă siguranță mai înainte de orice, iar conlucrarea cu echipe de muncitori este imperios necesară atunci când vrei să realizezi lucrări de calitate, în ceea ce privește construirea și amenajarea locuinței tale.