Dacă ești viitor student sau deja înveți într-o instituție de învățământ superior dintr-un oraș mare, departe de casă, nu subestima importanța ambientului asupra stării tale de zi cu zi, inclusiv asupra eficienței în învățare. Tocmai de aceea, nu trebuie să-ți lipsească inițiativa și spiritul de gospodărire în toamnă, chiar dacă, după vacanța la mare, cheltuielile ce țin de mutare, avansul la chirie sau plata căminului presupun multe cheltuieli.
Atunci când te muți într-o locuință nouă, într-un oraș mare, este absolut firesc să fii încercat de două stări paradoxale: pe de-o parte, de nostalgia după „acasă”, de camera ta, iar pe de altă parte, de entuziasm. Probabil după ce vei fi admis la facultate, acesta este următorul pas: să optezi pentru cămin sau să-ți cauți chirie. După vizionare, vei ști exact de ce anume ai mai avea nevoie în noul tău colțișor care va deveni acasă, astfel încât să te regăsești în acel loc. În fond, nu va fi doar camera în care te vei retrage seara, după cursuri și seminare, și în care doar vei dormi. De multe ori, îți vei petrece weekendurile acolo, atunci când nu vei merge acasă ori nu vei organiza cu noii colegi o ieșire la munte sau la mare.
Pentru a eficientiza tot procesul mutării, e bine să te apuci din vreme să-ți cumperi câte ceva pentru noua cameră, astfel încât să aduci o parte din spiritul de acasă în noul cămin.
E de preferat să iei totul din timp, să pregătești totul peste vară, mai ales că poți profita de sezonul reducerilor, nelăsând totul pentru ultimul moment. Astfel, nu vei fi copleșit de cheltuieli.
În continuare, îți vom oferi câteva recomandări pentru a transforma o cameră de cămin sau a unei locuințe pe care o vei împărți cu alte persoane:
Lenjerie și draperii
Cele mai citite articole
Fără a investi prea mulți bani, poți da o notă de culoare, la propriu, unui decor anost. Astfel, poți comanda din timp draperii ieftine, mai ales că ai nevoie de un somn odihnitor peste noapte, precum și de intimitate. De asemenea, alege două lenjerii colorate, în culori vibrante, pe care să le folosești cu rândul și care să personalizeze întreg spațiul. O pătură călduroasă, perne poate mai ai pe acasă, astfel încât să minimizezi cheltuielile.
Obiecte de decor
Deși vei avea „pornirea” de a pune într-un geamantan acele obiecte decorative care-ți plac din camera de acasă, ar fi bine să te gândești de două ori, înainte de a face acest lucru. În fond, ar presupune să cari inutil genți peste genți și, până la urmă, camera ta din casa părinților trebuie să rămână un loc drag, „nevăduvit” de prea multe. Pentru noul cămin, poți să-ți achiziționezi alte obiecte decorative, cu bani puțini. De exemplu, poți atârna pe o sfoară cu leduri câteva fotografii cu momente fericite din viața ta sau poze cu cei dragi. Astfel, vei obține o instalație cu luminițe, care îți va aduce un zâmbet larg, ori de câte ori o vei privi.
Totodată, pe etajere vei avea cursuri și cărțile din bibliografiile materiilor pe care le vei studia la facultate.
Așadar, începe din timp să aduni lucruri, să te gândești la ce vei avea nevoie departe de casă, astfel încât noua cameră să te reprezinte și să-ți dea un sentiment liniștitor și plăcut, într-un decor cât mai prietenos.
Sursa foto: Pexels