Cum alegi locul de veci şi monumentul funerar?

Persoanele care doresc să aibă toate informaţiile disponibile legate de alegerea monumentului funerar sau decizia de a concesiona locul de veci în care trupul neînsufleţit al unei persoane dragi va fi depus, trebuie să ia legătura cu o firmă de pompe funebre în acest sens.

Reprezentanţii unei companii de servcii funerare va şti ce recomandări să facă şi cum să convingă rudele persoanelor decedate că fac cea mai bună alegere posibilă.

Ce proceduri implica obţinerea locului de veci?

Obţinerea locului de veci este o procedură importanţă prin care majoritatea oamenilor trec la un moment dat, fie pentru ei înşişi, fie pentru rudele lor. Lipsa cunoştinţelor şi informaţiilor în acest sens poate să fie un dezavantaj, de aceea există necesitatea unei documentări temeinice în prealabil sau a unei consilieri oferită de firmele de pompe funebre.

Există o listă întreagă de documente necesare pentru a obţine un loc de veci în cimitirele statului, însă se poate apela şi la un loc dintr-un cimitir privat. Repartizarea locurilor de înhumare pe o perioadă de 7 ani se asigura de către Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din oraşul respectiv. Atribuirea locului de veci pe bază de concesiune se face numai în caz de deces.

Cele mai citite articole

Pentru a obţine un loc de veci este necesar certificatul de deces, adeverinţa de înhumare, copia şi originalul actului de identitate al solicitantului. Cine poate fi solicitantul? Soţul sau soţia defunctului aflat în viaţă, rudele de gradul I, II, III şi chiar rudele de gradul IV sau colaterale. Se poate transforma chiar locul de veci concesionat în loc de veci permanent, pentru care este necesară parcurgerea unor paşi şi prezentarea unei serii de documente.

Tariful anual pentru un loc de veci diferă de la un cimitir la altul şi de la o localitate la alta, pentru care sunt luaţi în calcul factori ce includ locaţia cimitirului, suprafaţa locului şi plăţile din anii anteriori.

Alegerea monumentului funerar

După alegerea locului de veci, rudele persoanelor decedate se pot ocupa şi de găsirea monumentului funerar potrivit. Astfel, se alege structura de suprafaţă ce include bordura de împrejmuire a locului de veci, monumentul funerar şi capacul pentu acoperirea mormântului.

Bordura de împrejmuire a locului de veci se poate realiza din beton şi se poate placa cu piatră sau se poate realiza din piatră masivă. Monumentul funerar, pe de altă parte, se realizează conform preferinţelor şi orientării religioase, fiecare monument fiind inscripţionat cu nume, date de nastee şi deces, decoraţiuni şi epitafe comemorative, cu litere din bronz sau poze fotoceramice cu portretele celor adormiţi. Cel mai bun material din care sunt realizate monumentele funerare şi este recomandat de specialişti este granitul, care are o durată mare de viaţă, este foarte rezistent şi are o paletă largă de culori, fiind de calitate cu finisaje elegante şi având un preţ accesibil. 

Cele mai citite articole