Ce trebuie să ştii despre oferirea de bijuterii copiilor?

Contrar aşteptărilor şi impresiilor persoanelor de rând, bijuteriile nu fac rău copiilor, lănţişoarele nu îi strâng de gât, cerceii nu îi înţeapă şi brăţările nu le opresc circulaţia sanguină la nivelul mâinii. Bijuteriile pentru copii Zlata sunt foarte sigure şi moderne, nu afectează în niciun fel sănătatea copiilor şi nici nu sunt un “moft” sau o extravaganţă.

Dacă sunt alese din materiale preţioase de înaltă calitate, cu închizători sigure, bijuteriile pentru copii reprezintă cea mai bună investiţie pe care o pot face părinţii, naşii sau bunicii. Materialele preţioase nu provoacă alergii, iar bijuteriile cu un sistem de prindere foarte sigur sunt perfecte pentru copiii de vârsta mică.

Criterii de alegere a bijuteriilor pentru copii

Bijuteriile pentru copii pot arăta fabulos, dar până la o anumită vârstă, părinţii trebuie să se limiteze la cercei cu sistem sigur de prindere şi brăţara pentru siguranţa copilului şi pentru a evita posibilele accidente. Lănţişoarele sunt recomandate copiilor de vârste mai mari, pentru ca bebeluşii se pot sufoca, se pot strânge cu lănţişorul sau se pot răni.

Materialele din cre sunt realizate bijuteriile pentru copii sunt foarte importante, pentru că pielea celor mici este foarte sensibilă şi poate manifesta alergii la unele metale. De aceea, aurul alb şi galben sunt cele mai sigure, o opţiune corectă pentru cei mici.

Cele mai citite articole

Sistemul de prindere al bijuteriilor este la fel de important, fie că este vorba despre cercei, pandantiv, lănţişor sau brăţara. Acesta trebuie să fie sigur, să nu se deschidă uşor şi să nu se agaţe în haine sau în alte obiecte. De asemenea, lungimea bijuteriilor este importantă. Cerceii trebuie să nu fie foarte lungi pentru a nu exista riscul ca fetiţele să tragă de ei, brăţara trebuie să fie reglabilă, nu forţe lungă sau foarte scurtă, pentru a nu exista riscul să fie prea fixă sau să fie pierdută.

Bijuterii pentru copii în funcţie de luna naşterii

În funcţie de vârstă, copiii pot primi lănţişoare, cercei, brăţări, inele sau pandantive. Vârsta de 12-24 de luni este potrivită pentru bijuterii, în timp ce cerceii sunt potriviţi încă de la naştere. Riscul de accidentare este redus o dată cu creşterea în varsta a copilului.

Bijuteriile pentru copii pot avea pietre semipreţioase în funcţie de luna naşterii. Acestea pot avea o culoare frumoasă şi semnificativă pentru fiecare copil în parte în funcţie de data naşterii, reprezentând un mod distractiv de a împărtăşi celor din jur câte ceva despre persoana purtătoare şi s-au folosit timp de secole ca şi talisman protector şi aducător de noroc.

Fără doar şi poate, bijuteriile pentru copii cu aur alb sau galben şi cu pietre preţioase sau semipreţioase reprezintă un cadou perfect ce poate fi oferit copiilor atât de către părinţi, bunici, sau naşi.

Cele mai citite articole