Ce inaltime are mobila de bucatarie?

Blatul de lucru – ce inaltime trebuie sa aiba?

Persoanele care isi renoveza bucataria sau cele care o construiesc de la zero trebuie sa stie un lucru important legat de dimensiunile mobilei. Cand se achizitioneaza mobilier bucatarie nou, trebuie sa fie luata in considerare inaltimea acestuia, care este foarte importanta, atat pentru a se integra in spatiu si in decor, cat si pentru a se potrivi persoanelor care urmeaza sa o foloseasca. Cel mai bine este sa se porneasca de la masuratori standard si sa se faca eventuale ajustari, daca este cazul.

Blatul de lucru este componenta principala din orice tip de mobila bucatariisi are o utilitate extraordinara. Pe el se prepara mancarea si este utilizat pentru depozitarea mai multor obiecte si electrocasnice, cum ar fi cuptorul cu microunde sau aparatul de cafea. Inaltimea standard a acestuia este de 91 cm, insa aceasta poate varia in functie de grosimea blatului si de preferinte. In bucatariile moderne, inaltimea blatului de lucru este mai mica cu 2-3 cm fata de cea standard. La fel se intampla si in cazul celor care aleg o mobila la comanda si au cerinte speciale din punct de vedere al design-ului si al masuratorilor.

Un mobilier bucatarie este o investitie importanta din casa, motiv pentru care alegerea sa trebuie facuta in mod corespunzator. Inaltimea standard a fost stabilita in functie de inaltimea unui adult mediu, care sa isi poata desfasura cu usurinta activitatile gastronomice cu ajutorul blatului de lucru. Desi este o inaltime care se potiveste celor mai multe persoane, se recomanda masuratori in prealabil si alegerea unui mobilier bucatarie care sa corespunda exact cu nevoile utilizatorilor.

Cat de importanta este inaltimea mobilei de bucatarie?

Activitatile care implica utilizarea blatului de lucru pot fi afectate daca inaltimea acelui mobilier bucatarie nu a fost calculata corect sau nu i s-a acordat atentie in momentul achizitiei. Nu toate persoanele au aceeasi inaltime si confortul lor in timpul utilizarii zilnice a blatului poate fi afectat. Tinand cont ca majoritatea firmelor care comercializeaza mobilier bucatarie ofera clientilor posibilitatea de a-si face mobila pe comanda, acestia ar trebui sa profite si acorde atentie masuratorilor.

In plus, probleme precum durerile de spate pot fi prevenite daca pozitia corpului este una corecta si daca blatul are o inaltime corespunzatoare. Pentru persoanele mai scunde, cel mai potrivit este un blat de lucru care sa fie mai mic ca inaltime decat cel standard. Accesibilitatea rapida este importanta in timpul utilizarii mobilei de bucatarie. Pe piata se pot gasi blaturi cu inaltime de 83 cm, dar si 100 cm, special concepute pentru persoanele inalte.

Cum afli inaltimea potrivita pentru tine?

Pentru a afla care este inaltimea potrivita a unui blat de lucru pentru o anumita persoana, este de ajuns ca aceasta sa stea in pozitie verticala cu mainile si sa aiba incheieturile la nivelul blatului de lucru. Aceasta este cea mai practica si confortabila pozitie pentru o persoana care foloseste blatul de bucatarie. Este o metoda simpla si in acelasi timp foarte folositoare, pe care o poate incerca oricine in momentul alegerii blatului potrivit. Daca nu sunt siguri, insa, oamenii pot cere sfatul celor de la care urmeaza sa achizitioneze mobila.

Inaltime standard pentru eventuala vanzare a locuintei

In momentul stabilirii inaltimii mobilei de bucatarie si a blatului de lucru, o persoana trebuie sa tina cont de nevoile sale si sa aleaga ceva potrivit inaltimii sale. Alte persoane, insa, au in vedere faptul ca nu vor locui pe termen lung in acea casa. Poate o vor inchiria sau poate chiar o vor vinde, iar din acest motiv se gandesc sa aleaga o inaltime a blaturilor de bucatarie care sa respecte specificatiile standard. In caz contrar, daca potentialii cumparatori sunt nevoiti sa renoveze si sa aleaga alt mobilier bucatarie pentru ca acela nu se potriveste cu inaltimea lor, pot folosi aceasta ocazie in avantajul lor. Astfel, ei vor negocia un pret mai mic, ceea ce va fi in dezavantajul vanzatorului. Tocmai din acest motiv, multe persoane aleg sa respecte masuratorile standard si sa nu isi personalizeze anumite piese de mobilier. Aceste detalii, insa, nu trebuie sa ii preocupe pe cei care nu au in plan sa vanda locuinta respectiva sau sa o dea spre inchiriere.