Când ai nevoie de coroane dentare? Ce beneficii aduc tratamentele efectuate într-un cabinet stomatologic ce includ inserarea coroanelor dentare?

Când zâmbetul nu mai arată  atât de frumos, când pacienţii unui cabinet stomatologic nu mai sunt mulţumiţi de aspectul danturii lor şi necesită restaurare, însă unii dinţi prezintă carii sau fracturi, cea mai bună modalitate de a se bucura de o dantură sănătoasă cu un impecabil aspect estetic este tratamentul cu coroane dentare. Coroanele dentare sunt realizate din materiale de înaltă calitate care asigură rezistenta şi aspect natural, 100% asemănător dinţilor naturali. Popularitatea coroanelor dentare este de necontestat.

Ce sunt coroanele dentare şi când sunt necesare?

Coroanele dentare sunt lucrări protetice ce acoperă un bont sau un dinte cu un grad mare de distructie coronara, reuşind să salveze din punct de vedere estetic şi funcţional dintele. Coroana dentară îmbraca în totalitate dintele afectat, fiind realizată în laboratorul stomatologic conform amprentei luate. Coroana dentară arata întocmai ca un dinte, cu menţiunea că se fixează ca un capac peste dintele deteriorat. Concret, coroana dentară poate fi asemănata cu un dinte artificial, dar gol pe dinăuntru.

Coroanele dentare sunt recomandate de medicii specialişti în următoarele situaţii:

  • când dinţii sunt distruşi în proporţie de peste 50% din cauza cariilor avansate;
  • când dintâi au nevoie de o restaurare în ceea ce priveşte forma sau culoarea;
  • când dinţii sunt supuşi unui tratament de canal;
  • când dinţii sunt decoloraţi sau au diferite coloraţii care nu pot fi remediate prin albirea dentară;
  • când pacienţii sunt supuşi tratamentului cu implanturi dentare.

Materialele din care sunt fabricate coroanele dentare 

Cele mai citite articole

Coroanele dentare sunt fabricate din diferite materiale, fiecare având calităţile şi proprietăţile lor, cu precizia că tehnologia avansează continuu. În topul preferinţelor pacienţilor şi în topul recomandărilor medicilor specialişti se încadrează coroanele dentare din porţelan, dar şi din zirconiu. Concret, în funcţie de tipul de materiale din care sunt fabricate coroanele dentare, acestea se împart în:

  • coroanele dentare din compozit, folosite în etapele provizorii ale tratamentelor, pentru că acest material nu este foarte durabil;
  • coroanele dentare metalo-ceramice;
  • coroanele dentare din ceramică sau din porţelan, care sunt rezistente la masticaţie şi au un aspect estetic superior;
  • coroanele dentare din zirconiu care se aseamănă perfect cu dinţii naturali şi îndeplinesc cele mai mari exigențe în materie de estetică. 

Ceramică sau porţelan? Ce coroana dentară să aleg?

Medicul specialist vă recomanda pacienţilor coroana dentară care li se va potrivi din punct de vedere medical şi estetic deopotrivă. Concret, coroana dentară integral ceramică este aceeaşi cu coroana dentară din porţelan, fiind o alegere premium ce asigură un aspect estetic asemănător cu cel al dinţilor naturali şi o mare durabilitate.

Coroanele dentare din ceramică sau porţelan integral ori din zirconiu sunt realizate cu tehnologia de maximă precizie CAD CAM, în care tehnicianul dentar este “înlocuit” de un computer care interpretează imaginile primite şi realizează produsul estetic cu o precizie micronica, astfel încât coroana să se adapteze perfect la dintele tratat şi să se integreze 100% cu restul danturii.

Cele mai importante avantaje ale coroanelor dentare ce merită menţionate sunt:

  • oferă posibilitatea refacerii estetice şi funcţionale a dintelui;
  • oferă posibilitatea restaurării dentare rapide;
  • asigura armonizarea aspectului fizic;
  • restaurează dinți distruşi;
  • au rezultate estetice deosebite;
  • pacienţii se acomodează imediat cu coroanele dentare.

Cele mai citite articole