Ce material alegi pentru rochia de plajă?

Pe măsură ce se apropie vara, doamnele sunt adesea în căutarea rochiei de plajă ideale. 

De obicei, rochia se va pune într-o geantă de plajă. Deci, din punct de vedere practic, trebuie să ocupe cât mai puțin spațiu posibil, astfel încât să fie ușor de depozitat în geantă și mai ales să aibă un material care să nu se şifoneze prea tare.

Prin urmare, materialul este esențial. Sunt de  preferat materialele fluide și ușoare care nu ocupă mult spaţiu și care nu se încrețesc.

Deci, care ar fi rochia de plajă perfectă?

Rochie de plajă din material natural

Majoritatea materialelor naturale, rețin căldura iarna și sunt răcoroase vara. De asemenea, ţesătura din fibre naturale este antistatică.

Bumbac

Bumbacul este un material moale și foarte confortabil. Foarte popular pentru proprietățile sale absorbante și hipoalergenice, acest material este ideal pentru rochii de plajă, deoarece lasă pielea să respire. Astfel, permite corpului să-și regleze mai bine temperatura. Foarte moale la atingere, bumbacul este potrivit pentru toate tipurile de piele chiar şi cea deosebit de sensibilă. Acest material natural, realizat din fibre vegetale, este ușor de întreținut.

In

Inul este un material textil foarte bun. Fibrele sale sunt mătăsoase. La fel ca și bumbacul, acest material textil are o putere absorbantă și de termoreglare, oferă un aer de prospețime în timpul verii și elimină transpirația. Această fibră naturală nu irită pielea. O rochie de plajă din acest material este foarte confortabilă de purtat.

Foarte rezistentă, ţesătura nu se deformează și este foarte rezistentă la spălare atât timp cât apa nu depășește 40 °. Trebuie însă evitați detergenții pe bază de clor care tind să îngălbenească lenjeria.

Mătase

Mătasea este un material natural de origine animală. Rochiile din mătase sunt ușoare și foarte plăcute la atingere. Acest material este foarte elegant și oferă o senzație permanentă de prospețime, ideală pentru ieșirile de vară. Acest material textil este foarte rezistent și durează mult dacă întreținerea este adecvată. Pentru a spăla mătasea, se va alege un program delicat la 30 ° cu un detergent potrivit pentru mătase. Balsamurile trebuie evitate, deoarece acestea îngreunează materialul. 

Rochie de plajă din material sintetic 

Majoritatea fibrelor sintetice împiedică evaporarea normală a transpirației. Acesta este motivul pentru care nu este recomandată o rochie de plajă realizată în întregime din fibre sintetice, în afară de poliester și viscoză.

Poliester

Materialul din poliester este foarte rezistent la cute. Este rezistent la multe elemente naturale, cum ar fi razele UV de  la soare sau apă. 

Foarte ușor de întreținut, poliesterul rezistă la spălarea mașinii la 30 °. O rochie de plajă din poliester se usucă foarte repede și nu trebuie călcată.

Viscoză

Viscoza este o fibră sintetică, dar obținută dintr-un material natural. 

Ca şi bumbacul, viscoza este foarte absorbantă. Are efect termoregulator. O rochie de plajă din viscoză este ideală pentru vară. Spălarea acesteia trebuie programată la rufe delicate până la maximum 40 °. Este recomandată uscarea rochiei de plajă la aer, deoarece uscătorul tinde să micșoreze ţesătură.

Articolul Anterior

Când ai nevoie de coroane dentare? Ce beneficii aduc tratamentele efectuate într-un cabinet stomatologic ce includ inserarea coroanelor dentare?

Articolul Urmator

Shaorma în timpul dietei – iată cum să o consumi astfel încât să nu te îngraşi

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *