Cea mai bună apă pentru prepararea laptelui praf pentru bebeluşi

Părinţii care iau decizia de a-şi hrăni bebeluşul cu laptele praf Hipp îşi pun o mulţime de întrebări în acest sens, atât referitoare la cât de bună este decizia pe care au luat-o, cât şi la modul de preparare, instrumentele necesare şi nu numai. Calitatea apei folosite la prepararea laptelui praf este foarte importantă. Mămicile se întreabă ce apa ar trebui să folosească în acest sens, apa îmbuteliată, apa de la robinet sau din fântână, dacă să o fiarbă şi să o răcească sau să prepare laptele praf cu apă în stare normală. 

În primul rând, mămicile ar trebui să întrebe medicul pediatru în ceea ce priveşte calitatea apei folosite la prepararea laptelui praf, mai ales dacă bebeluşul are probleme de sănătate. Indicat ar fi să nu fie folosită apă cu un nivel de fluoruri ridicat la prepararea laptelui praf, şi nici apă de la fântână, plină de nitriţi sau nitraţi. 

Pericolele apei cu fluoruri folosită la prepararea laptelui praf

Atât medicii stomatologi, pediatri, medicii de familie, cât şi Societatea Stomatologică Americană recomandă părinţilor să nu folosească apă cu un nivel ridicat de fluoruri la prepararea laptelui praf pentru că în cantităţi prea mari, aceste substanţe se vor dovedi foarte periculoase pentru sănătatea celui mic.

Fluorurile pot duce la apariţia fluorozei dentare, o afecţiune caracterizată de liniile albe sau pete gălbui ce apar pe suprafaţa smalțului. Aceasta afecţiune se instalează chiar şi atunci când dinţişorii se formează în interiorul gingiilor.

Cele mai citite articole

Cei care stau la bloc şi depind de un sistem centralizat de furnizare a apei trebuie să verifice la compania furnizoare dacă apa este cea mai potrivită variantă pentru bebeluş. Dacă apa are fluoruri, în cantitate de minim 0.7 mg/litru, este necesar să să ia în considerare folosirea unei surse de apă alternative.

Apa îmbuteliată în pregătirea laptelui praf

Apa îmbuteliată este recomandată pentru prepararea laptelui praf. De fapt, este cea mai bună variantă după cum susţin medicii pediatri. Este important ca apa îmbuteliată aleasă să aibă un conţinut scăzut de fluoruri şi să fie etichetată ca fiind apa pură, demineralizata, deionizată sau preparată.

Apa îmbuteliată specială pentru copii nu mai trebuie fiartă şi răcită pentru a prepara laptele praf necesar copiilor.

Apa de la chiuvetă în prepararea laptelui praf

O altă variantă de diluare a laptelui praf pentru copii este apa de la chiuvetă. Mulţi părinţi preferă această variantă ca fiind ieftină. Este necesar ca apa să fie lăsată câteva secunde să curgă înainte de a o folosi şi să fie fiartă câteva minute şi răcita la temperatura camerei. Medicul pediatru îi poate sfătui şi îndruma pe părinţi să fiarbă apa de la robinet bine, însă nu pentru mult timp, pentru că acest lucru duce la concentrarea impurităţilor din ea.

Apa de la fântâna folosită la prepararea laptelui praf

Pentru a prepara laptele praf poate fi folosită şi apa de la fântână, atâta timp cât este testată pentru că părinţii să fie siguri că nu are un conţinut ridicat de nitraţi. Prin fierbere, apa de la fântâna nu devine potabilă pentru bebeluş.

Cele mai citite articole