Pentru un confort sporit dar și pentru a locui într-un mediu sănătos, trebuie să acorzi o atenție sporită curățeniei căminului tău. Este locul în care familia se simte în siguranță și în care ne face plăcere să ne petrecem timpul. Acum, odată cu venirea primăverii, este momentul oportun pentru a igieniza casa și a te bucura de un spațiu aerisit și ordonat.
Iată cum poți face eficient curățenia în noul sezon:
- Ordonează lucrurile personale și așează fiecare lucru la locul lui
Astfel, știi de fiecare dată unde l-ai pus, îl ferești de praf și curățenia în casă va părea pe jumătate făcută. Mai ales atunci când se schimbă sezoanele este bine să faci și o analiză a hainelor tale și să vezi ce ți-ar plăcea să oprești, ce anume donezi, ce te mai încape și ce nu. Astfel, după ce elimini o mulțime de lucruri pe care nu le-ai mai purtat de foarte multă vreme, dulapurile vor fi mai aranjate și vei avea loc pentru noi achiziții.
- Curățenia în bucătărie
Aici trebuie să acorzi o atenție deosebită tuturor articolelor, de la blatul de lucru, chiuvetă, plita și cuptor și chiar dulapuri. Toate acestea trebuie mai întâi curățate și după aceea dezinfectate, pentru a evita o contaminare încrucișată cu microbi și bacterii. Pe blat și pe anumite tocătoare se porționează carnea crudă iar aceste suprafețe nu trebuie să intre în contact cu alte alimente care nici măcar nu vor fi preparate termic, precum salata, fructele etc. Utilizând un dezinfectant profesional pentru suprafețe, te asiguri că nu oferi șansa microbilor de a migra pe o mulțime de articole din bucătărie.
Chiuveta, bateria, plita și cuptorul sunt obiecte pe care le atingem de nenumărate ori și, de aceea, necesită în primă fază o curățenie pentru îndepărtarea grăsimii și a mizeriei vizibile și, ulterior, o dezinfectare cu o soluție potrivită ce este lăsată să acționeze până la 10 minute.
Dulapurile din bucătărie, cu precădere cele în care ținem alimentele, tindă să se murdărească foarte repede. Unele alimente pot curge, altele fac musculițe și gândăcei. Verifică atent data de expirare de pe fiecare produs în parte, aruncă ce nu mai este valabil și șterge bine rafturile cu o lavetă din microfibră, înmuiată în soluție pentru curățare.
- Livingul, dormitoarele și holul
Cele mai citite articole
Acestea sunt zone des tranzitate de către toți membrii familiei și, de aceea, praful tinde să se așeze rapid pe mobilă, în țesături și podeaua să fie nu tocmai curată. Începe curățenia de sus în jos, ștergând geamurile cu o racletă și soluție pentru geamuri pe bază de alcool pentru a nu lăsa urme, șterge tocurile acestora de praf și continuă să folosești pe întregul mobilier o lavetă cu soluție anti-statică. Trebuie să acorzi atenție și aparatelor electronice precum televizorul, telecomanda, boxe și nu numai. Cu o lavetă îmbibată în dezinfectant, șterge-le ușor și lasă să acționeze până la 10 minute.
Elimină praful din covoare și țesături cu un aspirator eficient și, eventual, du-le la spălătorie sau curăță-le acasă cu un aspirator profesional cu injecție-extracție. Acesta are rolul de a spăla țesătura în profunzime și de a elimina într-un număr ridicat acarienii ce și-au făcut casă acolo. După ce acestea au fost spălate, lasă geamurile larg deschise pentru a se usca bine și a nu rămâne deloc umede. În cazul în care covoarele și canapeaua nu sunt uscate de tot, vor favoriza apariția mucegaiului, vor acumula praf iar în casă va fi un miros deloc plăcut.
- O baie curată, o casă sănătoasă
Nimănui nu îi face o plăcere deosebită să curețe baia însă este locul în care se adună foarte mulți microbi și bacterii, fiind o încăpere tranzitată și folosită de toți membrii familiei. Este locul în care nu poți face rabat de la calitatea soluțiilor de curățenie însă la IgienaPHS.ro găsești produse de calitate și detergenți pentru baie la preț avantajos. Așadar, pune-ți la punct recuzita de atac și începe lupta împotriva mizeriei dar și a microbilor și virusurilor. Nu uita să folosești o pereche de mânuși de unică folosință pentru a-ți proteja mâinile și de microbi dar și de soluțiile puternice pe care îi vei folosi.
Curăță vasul de toaletă atât la interior cât și la exterior, fără să omiți colacul sau rezervorul de apă. Folosește dezinfectant special pentru obiecte sanitare, ce detartrează și albește. După ce lași să acționeze până la 10 minute, clătește cu apă caldă. Nu uita să folosești odorizante pentru toaletă ce vor asigura atât o curățare a vasului cât și un miros proaspăt și plăcut.
Chiuveta, bateriile, cabina de duș sau cada trebuie spălate și igienizate după fiecare persoană în parte care le folosește, pentru a oferi și celorlalți membrii ai familiei să se bucure de obiectele sanitare curate.
Măturarea și spălarea podelei din întreaga locuință te va ajuta să te bucuri de un spațiu perfect curat și sănătos.
- Mâini curate și dezinfectate
Nu doar casa ta merită toată atenția ci și igiena personală. Pentru a evita transferul patogenilor de pe suprafețe pe mâinile tale, spală-le și dezinfectează-le cu produse profesionale. Acestea sunt testate dermatologic, astfel încât pot fi folosite atât de cei mari cât și de cei mai mici, sub stricta supraveghere a unui adult. Așa că, atunci când ai terminat cu treburile în casă, asigură-te că ai mâinile dezinfectate. Vezi gama de produse din portofoliul magazinului IgienaPHS.ro și alege numai produse de calitate superioară!