Care sunt cele mai cunoscute rase de porci pe care le cresc fermierii astazi?

Carnea de porc este la mare cautare in Romania. Oamenii gatesc foarte mult cu ajutorul acestui aliment, motiv pentru care fermierii cauta sa creasca animalele cu mare grija. Exista cateva rase de porci care se afla in topul preferintelor publicului larg, iar acestea sunt prezentate in detaliu in randurile ce urmeaza, astfel incat antreprenorii aflati la inceput de drum sa stie pe ce tipuri de animale sa se axeze.

Porci Pietrain

Porcii Pietrain se obtin prin imperecherea raselor Berkshire si Tamwork si sunt originari din Belgia. Este vorba despre animale care au devenit foarte populare dupa ce exporturile din Belgia au crescut considerabil dupa anul 1950. Porcii sunt animale de talie mijlocie, au picioarele mult mai scurte decat alte rase si trupul foarte musculos. Corpul acestor animale este unul cilindric, extrem de bine dezvoltat si cu capul mic si gatul scurt. Pielea lor este alba, cu pete negre. Atunci cand ajung la varsta de 7-8 luni, porcii ating deja greutatea de 80-90 de kilograme.

Porci Landrace

O alta rasa extrem de populara in prezent este cea formata din porcii Landrace. Animalele sunt cautate pentru productia de carne, au capul lung, insa mic, iar carnea lor este una superioara. Porcii au spatele foarte lung si drept, musculos, iar toracele este arcuit. Pielea lor este una fina, alb-rozalie. Animalele sunt extrem de docile, ceea ce le face simplu de crescut. La varsta de 8 luni, ele pot atinge chiar si o greutate de 120-130 de kilograme.

Rase de porci Duroc

Cele mai citite articole

Originari din regiunea de nord-est a Statelor Unite ale Americii, porcii Duroc au trunchiul cilindric, spinarea si salele lungi, iar urechile sunt de dimensiune mijlocie. Membrele sunt intotdeauna puternice, iar carnea este una gustoasa si delicioasa. In ciuda faptului ca porcii ajung la maturitate la greutati de pana la 250 de kilograme, grasimea lor nu este niciodata mai groasa de 3 centimetri, ceea ce ii transforma intr-o alegere excelenta pentru productiile in masa. Astfel de rase de porci se regasesc deseori in fermele din Romania, dar si in intreaga Europa.

Marele Alb

Cunoscuta si sub denumirea de Yorkul Mare, rasa Marele Alb este originara din Anglia. Porcii au urechile ridicate, pielea alb-rozalie si corpul masiv si rezistent. Carnea este una excelenta, care are un continut mic de grasime. In ciuda faptului ca animalele sunt foarte active, ele pot avea vieti indelungate. Hraniti in mod corespunzator, porcii pot atinge la varsta de 7-8 luni o greutate de 110-120 de kilograme.

Mangalita

Chiar daca porcii Mangalita nu se incadreaza neaparat in categoria de animale specializate pentru productie, fermierii romani ii cresc pentru ca produsele pe care le obtin din acesti porci sunt la mare cautare. Carnea este considerata a fi ,,somonul romanesc”, intrucat are un strat foarte generos de grasime, saraca insa in colesterol.

Toate rasele mentionate anterior reprezinta alegere inspirate pentru cei care vor sa puna bazele unei ferme de porci, cu scopul de a vinde produsele obtinute!

Cele mai citite articole