Ce au in comun laptele matern si formula de lapte praf pentru bebelusi

Atunci cand decideti cum sa va hraniti bebelusul, este important sa stiti ce contin laptele matern si formula de lapte praf, diferenta de costuri si impactul pe care il au asupra sanatatii si somnului bebelusului.

Sa incepem prin comparatia laptelui matern cu formula de lapte praf. Exista anumite aspecte in care formula pentru bebelusi, cum este lapte praf marca Hipp, este similara cu laptele matern: ambele furnizeaza energie, hidratare si nutrienti, astfel incat copilul tau se va dezvolta indiferent de laptele pe care il consuma.

In ciuda progreselor in modul in care este fabricat laptele praf pentru bebelusi, acesta nu se compara cu laptele matern. Laptele uman a evoluat de-a lungul a milioane de ani pentru a fi hrana perfecta pentru bebelusi. Este mult mai complex decat laptele altor mamifere, deoarece face creierul, sistemele digestive si imunitare sa devina mai complexe.

In schimb, laptele de vaca, din care este facuta cea mai mare parte dintre formulele de lapte praf, raspunde nevoilor specifice puilor de vaca. Pentru ca nu este sigur pentru bebelusi, laptele de vaca trebuie prelucrat intens atunci cand este transformat in formula pentru sugari.

Cele mai citite articole

De exemplu, daca nu ar fi procesat, laptele de vaca are un continut de sare (sodiu) aproape de nivelul toxic pentru un bebelus. „De fapt, la inceputul anilor 1980, laptele de vaca era cunoscut ca fiind toxic pentru animalele de laborator, cum ar fi iepurii sau sobolanii. In zile noastre, daca un compus este toxic pentru un animal de laborator, nu este folosit in studiile medicamentoase. Deci, conform standardelor de astazi, nu li s-ar fi permis sa fie inclus in alimentatia bebelusilor. Intre timp insa, laptele matern a dobandit si el concentratii foarte mici de sodiu.

Ce contine formula de lapte praf?

Ingredientele variaza in functie de marca si de tara, dar formula de lapte praf tipica pentru bebelusi este formata din lapte de vaca degresat prelucrat cu emulsifianti si stabilizatori adaugati pentru a ajuta uleiurile si apa sa se amestece atunci cand compuneti hrana pentru bebelus. Poate contine, de asemenea:

  • lactoza (un zahar natural care se gaseste in lapte) si / sau alte zaharuri precum siropul de porumb, fructoza sau maltodextrina
  • uleiuri pe baza de plante, cum ar fi uleiul de palmier, rapita, nuca de cocos, floarea soarelui si soia
  • acizii grasi, de obicei, derivati din uleiul de peste
  • vitamine si minerale din surse vegetale si animale
  • cateva enzime si aminoacizi
  • probiotice (in unele formule)

Oamenii de stiinta au demonstrat ca exista mai mult de 1.000 de proteine ​​in laptele matern – iar cele mai bune companii producatoare de lapte praf pentru bebelusi se concentreaza sa dezvolte doar una sau alta dintre ele.

Formula sugarului contine nutrientii necesari pentru ca un copil sa se dezvolte si sa creasca. Marcile de formula preparate comercial indeplinesc cerintele nutritionale si standardele de siguranta. Unii chiar au adaugat vitamine si nutrienti, cum ar fi fierul care poate ajuta la prevenirea anemiei. Conform specialistilor, unele tipuri de formula contin un probiotic numit Bifidobacterium lactis, care poate ajuta la reducerea diareei, la imbunatatirea colicilor si la scaderea riscului de alergii alimentare.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 5 tipuri de echipamente de la Awe Compactors de care ai nevoie pentru a manevra deseurile

Articolul Urmator

Care sunt cele mai cunoscute rase de porci pe care le cresc fermierii astazi?

Cele mai populare