O garderoba completa nu trebuie sa contina piese vestimentare in exces, ci articole clasice, de calitate, care pot fi folosite ani la rand. Din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca hainele pe care le incluzi in dressing nu se destrama dupa doar cateva purtari. Pentru asta, insa, trebuie sa stii cum poti sa-ti dai seama daca hainele pe care le gasesti in magazin sunt sau nu de calitate. Ia in calcul sugestiile urmatoare, si nu vei da gres.
Uita-te la material
Priveste, cu atentie, articolul pe care vrei sa-l cumperi! Unul confectionat dintr-un material de calitate e 100% opac, daca, evident, nu vorbim despre piese transparente. Chiar daca un material de calitate nu inseamna, neaparat, un textil gros, tine haina pe care vrei sa o cumperi indreptata catre lumina. Daca iti poti observa mana prin material, inseamna ca ai de face cu o tesatura de calitate slaba, care nu va rezista in timp.
Un alt truc la care poti apela? Strange materialul in pumn. Daca nu ramane mototolit, e clar ca ai in fata un produs de calitate, care nu se deterioreaza usor.
Verifica daca articolul are scame
Iti place un pulover, dar, observi ca deja are scame? Este posibil ca articolul vestimentar sa nu fie confectionat din fibre de calitate, ci, dintr-un amestec de textile.
Este indicat sa optezi pentru haine confectionate din bumbac, pentru ca te vei bucura de fibre naturale, rezistente la formarea scamelor.
Acorda atentie finisajelor
Hainele de calitate au finisaje impecabile, de care trebuie sa tii cont. De pilda, piesele vestimentare pe care merita sa le incluzi in garderoba au tivul, intotdeauna, finisat si fermoarele ascunse sau acoperite cu o bucata de material.
Evita materialele lipite! Piesele vestimentare de calitate se recunosc dupa imbinarile de material bine cusute, care ofera rezistenta suplimentara.
Nu uita de cusaturi
Cusaturile trebuie sa arate bine, sa fie drepte si sa nu existe incurcaturi sau intreruperi. Uita-te si la capetele care trebuie sa fie intarite, ca sa nu se desfaca in timp. Mai mult, cusaturile trebuie sa arate bine atat la interior, cat si la exteriorul hainelor, fara ate lasate liber. Este recomandat ca nuanta atei folosite la cusaturi sa fie identica, daca nu, macar, similiara cu aceea a materialului din care este confectionata haina.