banner
banner

Cum să-ți faci ușa de exterior să reziste mai mult?

Ați investit mult timp, energie și bani pentru a vă asigura că ușile de exterior reflectă stilul dvs. Deoarece ușile dvs., în special ușa de intrare, contribuie la formarea primei impresii despre dvs și  casă, este important să vă protejați investiția cu îngrijirea și întreținerea corespunzătoare. 

Toate ușile au propriul set de caracteristici care vă asigură durabilitatea și aspectul pentru mulți ani de acum încolo. Cu toate acestea, pentru a păstra ușile de exterior la performanța lor maximă, vă recomandăm să țineți cont de următoarele sfaturi:

Curățarea ușilor de exterior

De câteva ori pe an, programați-vă curățarea corespunzătoare a ușilor de exterior pe ambele părți. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o zonă maritimă, vă recomandăm să vă inspectați și să vă curățați ușile lunar din cauza nivelurilor mai ridicate de sare și umiditate din aer. Contează și modul în care eliminați murdăria de pe ușă, așa că urmați aceste sfaturi:

  • Pentru uși din oțel, fibră de sticlă și lemn, alegeți un produs de curățare delicat
  • Ștergeți ușile din fier forjat cu un amestec de apă și săpun 
  • Evitați să folosiți unelte abrazive, deoarece vă pot zgâria ușa, vă pot lăsa urme sau pot îndepărta învelișurile de protecție. Utilizați cârpele sau bureți moi.
  • Nu utilizați un furtun de grădină cu presiune mare a debitului de apă pentru a clăti ușa, deoarece acest lucru poate provoca pătrunderea apei în ușă, respectiv casă.
banner

În timpul curățeniei efective, eliminați și scurgerile provocate de substanțele utilizate în vederea îndepărtării petelor de pe ușă. Pentru petele persistente de pe sticlă sau corpul ușii, poate fi necesară utilizarea unui produs de curățare mai puternic, dar aveți grijă să fie potrivit pentru materialul respectiv. Puteți folosi un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru a avea îndepărta petele de ulei sau urme de grăsime.

banner

Verificarea ușilor exterioare

În plus față de curățare, ar trebui să le inspectați pentru a detecta orice deteriorare. Iată ce ar trebui să căutați atunci când inspectați ușile:

  • Fisuri în cadru sau sticlă – probabil că ușile din oțel și fier forjat nu vor avea fisuri în ușă efectiv, dar componentele lor ar putea fi afectate. Dacă vedeți astfel de deteriorări , apelați la  Rom Decor pentru înlocuirea ușilor.
  • Finisaj decolorat, crăpat, tăiat sau decojit – se recomandă restaurarea aspectului ușii.
  • Umiditate și condens  între panourile de sticlă – acestea indică faptul că sigiliul dintre sticlă nu mai este intact.
  • Piese lipsă sau deteriorate – dacă se află într-o stare proastă, accesoriile ușii trebuie înlocuite imediat pentru a nu afecta rezistența ușii.

Ușile exterioare din oțel sau fier forjat sunt construite pentru o durabilitate extremă, deci este posibil să nu aveți de-a face cu multe dintre aceste probleme. Cu toate acestea, pot fi și ele supuse uzurii, așa că nu treceți peste inspecțiile anuale doar pentru că ușa dvs. este durabilă.

Concluzie

La Rom Decor, beneficiezi de consultanță personalizată pusă la dispoziție de specialiști cu experiență care vă pot ajuta cu sfaturi cu privire la orice întreținere sau înlocuire pentru uși de exterior.

Articolul Anterior

5 trucuri prin care poti recunoaste hainele de calitate

Articolul Urmator

5 motive pentru care să alegi o husă iPhone 12 personalizată, de la Motifsio

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *