5 semne ale unui sifon de pardoseala defect

Problemele care apar la instalatiile sanitare interioare pot conduce la defectiuni semnificative si costuri de reparatie foarte mari. Unele dintre cele mai neplacute situatii sunt provocate deseori de functionarea necorespunzatoare a sifonului de pardoseala. Rolul acestui dispozitiv este acela de a directiona apa in siguranta catre sistemul de canalizare si de a impiedica mirosurile neplacute de pe conducte sa ajunga in casa.

Scurgerea de podea poate fi de tip punct sau sub forma de rigola. Indiferent de modelul folosit, oricand se poate intampla ca instalatia sa nu mai permita evacuarea lina a apei. Daca vrei sa nu ai surprize, iata cum iti poti da seama ca sifonul de pardoseala este defect:

Refularea apei de la cada, dus sau chiuveta

In situatia in care sifonul nu mai asigura scurgerea eficienta a apei si refuleaza, se poate sa fie infundat sau defect. Blocajele minore se indeparteaza cu o pompa ori cu solutii din comert, dar in cazurile mult mai dificile trebuie decongestionata coloana principala. Ca sa te asiguri ca rezolvi problema in totalitate, ar fi de preferat sa inlocuiesti scurgerea de podea. Poti opta pentru sifoane de pardoseala de la Vodaland intrucat au o durata de viata foarte mare si prezinta o rezistenta termica si mecanica excelenta.

Aparitia unor mirosuri neplacute

Daca observi un miros neplacut in baie, sifonul de pardoseala poate fi de vina. Atunci cand reziduurile depuse pe conducte intra in stare de fermentare si apare descompunerea biochimica, sunt emanate izuri deranjante si persistente. In general, scurgerea de podea impiedica patrunderea in interior a gazelor produse in urma procesului de descompunere a deseurilor. Sifonul de pardoseala creeaza un dop permanent de apa, iar astfel mirosurile nu mai ajung la suprafata. In cazul in care dispozitivul nu mai mentine un nivel constant al fluidului, inseamna ca trebuie sa-l inlocuiesti.

Stationarea apei pe podea

Cele mai citite articole

Cand sifonul de pardoseala nu mai functioneaza in mod corespunzator, exista posibilitatea sa apara si acumulari de apa pe podea. Prin urmare, trebuie sa iei masuri cat mai rapid ca sa eviti daunele si neplacerile pe care le poate cauza apa in exces.

Identificarea scurgerilor pe tavan la etajul inferior

Se poate intampla sa nu sesizezi niciunul dintre semnele mentionate, dar sa fii anuntat de vecinul de la etajul inferior ca are scurgeri pe tavan. Daca locuiesti intr-o casa cu mai multe etaje, poti observa chiar tu petele umede ce apar in partea superioara a incaperii de sub baie. O simpla fisura are capacitatea de a genera numeroase defectiuni, iar uneori s-ar putea sa fie nevoie chiar de o interventie profesionista. Procesul de schimbare a sifonului de pardoseala nu este deloc simplu si poate implica spargerea pardoselii sau inlocuirea unor tevi.

Zgomote galagioase in canalele de scurgere

In principiu, un sifon de pardoseala trebuie sa asigure scurgerea lina a fluidului. Daca auzi sunete ciudate venind dinspre conducte  atunci cand folosesti apa, cel mai probabil exista defectiuni sau blocaje pe traseu. Un instalator calificat poate diagnostica si remedia din timp orice problema, inainte ca situatia sa se agraveze. Apeleaza, asadar, la serviciile unui profesionist imediat ce observi ceva diferit la sifonul de pardoseala.

Cu toate ca folosirea substantelor speciale din comert pare a fi o solutie rapida, acestea pot deteriora tevile, amplificand problemele. Un sifon de pardoseala este construit astfel incat sa actioneze ca un sigiliu de apa si sa genereze o viteza destul de mare din fluxul disponibil pentru a crea un efect de autocuratare. Cand apar semne ale unei functionari defectuoase, cel mai bine este sa inlocuiesti dispozitivul cu unul nou care sa-ti asigure confortul pentru o perioada mai lunga de timp.

Cele mai citite articole