Vrei să economisești energie la birou? Iată ce trebuie să știi

Schimbările de pe piața de energie nu au afectat doar consumatorii casnici, ci și mediul de business. Astfel, costurile la energie au crescut considerabil în rândul companiilor. Cum situația economică este una destul de dinamică, este prioritar ca fiecare dintre noi să se implementeze soluții pentru diminuarea consumului de energie inclusiv la muncă, la birou.

Sfaturi pentru antreprenori reducerea consumului de energie la birou

Revizuirea contractelor de furnizare

Înainte de a face orice alt demers, este importantă revizuirea contractului încheiat cu furnizorul de energie electrică. Verificarea acestora este necesară pentru a identifica dacă valorile, perioada de consum cuprinse în ofertă corespund cu nevoile companiei. 

Dacă oferta actuală nu prezintă prea multe avantaje, atunci alegerea altei oferte este mai mult decât binevenită.

Pentru început este important să se cunoască cat costa un kw. De asemenea, clienții noncasnici trebuie să se informeze corespunzător asupra ofertelor de energie electrică existente pentru a lua cea mai mai bună decizie pentru business-ul lor.

Setarea unor obiective sustenabile

Cele mai citite articole

Pentru a beneficia de eficiență energetică, un plan bine pus la punct pe partea de dezvoltare sustenabilă este exact ceea ce ai nevoie. Stabilind un set de măsuri de implementare, planul nu va rămâne doar la stadiul de idee, ci se va dezvolta pas cu pas, astfel încât întreaga afacere să aibă de câștigat.

Înainte de acestea este necesară totuși o analiză detaliată a consumului, precum și revizuirea instalațiilor și identificarea punctelor care necesită îmbunătățire. Odată ce măsurile stabilite sunt implementate, revizuirea constantă a gradului de realizare al acestora este indicată pentru a aduce îmbunătățiri și a evolua armonios.

Instruirea angajaților

Atunci când majoritatea angajaților lasă luminile aprinse în locurile în care nu își desfășoară activitatea sau nu deconectează dispozitivele nefolositoare, consumul de energie crește. Pentru a evita aceste lucruri, o promovare a unor obiceiuri sustenabile devine o necesitate. Prin promovarea schimbării obiceiurilor în rândul angajaților, compania va beneficia de o echipă responsabilă care lucrează pentru a atinge obiectivele setate.

În concluzie, reducerea consumului de energie la birou este posibilă, atâta timp cât sunt identificate și implementate soluții sigure și sustenabile, care să contribuie la o optimizare din punct de vedere energetic.

De asemenea, ideal în acest context este și manualul de eficiență energetică pus la dispoziție de CEZ VANZARE. Acesta cuprinde numeroase sfaturi utile privind modalitățile prin care se poate eficientiza consumul de energie acasă. Cu ajutorul acestui manual, se poate identifica destul de ușor obiceiurile de consum pe care le au oamenii.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 semne ale unui sifon de pardoseala defect

Articolul Urmator

De ce ai nevoie pentru angajare: acte necesare și sfaturi utile

Cele mai populare