Serviciile de transport moloz sunt foarte importante pentru toţi proprietarii de locuinţe care îşi renovează apartamentele şi casele sau care se mută în casă nouă. În perioada caldă, solicitările pentru aceste servicii sunt din ce în ce mai mari, şi tot atunci se poate vorbi despre o cantitate mare de moloz care rămâne în urma renovărilor. Molozul trebuie eliminat fără efecte negative asupra mediului înconjurător, fără ca reziduurile să rămână pe marginea drumului, la tomberoane sau să rişte amenzi usturătoare.
Cine poate duce molozul la groapa de gunoi din capitală?
Molozul poate fi dus la groapa de gunoi din capitală de către o firmă de transport moloz, nu de persoanele fizice şi nici de firmele care se ocupă de renovare decât în situaţia în care există autorizaţie în acest sens. Sunt şi persoane care se risca şi duc molozul la groapa de gunoi şi nu ţin cont de reguli,confruntându-se cu situaţii în care trebuie să răspundă legal dn acest punct de vedere.
Firmele de transport moloz specializate trimit o echipă la locul specificat de clienţi care cara tot molozul în saci şi îi duce la groapa de gunoi, taxele de debarasare a molozului intrând în preţul transportului.
Cele mai comune situaţii în care se poate apela la o firmă de transport moloz în Bucureşti
Cele mai des întâlnite situaţii la care oamenii apelează la o firmă de transport moloz în Bucureşti sau din împrejurimi sunt:
· renovarea unei locuinţe;
· achiziţionarea şi recondiţionarea unei locuinţe vechi;
· recondiţionarea unei clădiri de birouri;
· construirea unei case şi rezultarea unei cantităţi considerabile de moloz ce trebuie eliminat.
Preţul practicat pentru serviciile de transport moloz este mic, maşinile dispun de o capacitate mare de transport, de până la 2 tone, iar firmele se deplasează în cel mai scurt timp în orice sector şi oferă servicii de calitate.
Legislaţia pentru moloz
Conform legislaţiei în domeniu, Ministerul Mediului a elaborat un proiect privind gestionarea deşeurilor care provin din activităţi de construire sau desfiinţare, conform căruia deşeurile sunt gestionate în mod mai eficient. Actul normativ stabileşte faptul că titularul autorizaţiei de construire este responsabil şi de aplicarea prevederilor acestei legislaţii.
Operaţiunile de gestionare a deşeurilor care provin din lucrările de construcţii şi îndeplinesc obiectivele de pregătire pentru reutilizare, reciclare şi alte operaţiuni de valorificare, sunt stabilite de către autorităţile competente în domeniul protecţiei mediului prin departamentul de deşeuri la solicitarea titularului, în urma depunerii documentaţiei ce conţine inclusiv planul de gestionare a deşeurilor.
Deşeurile din construcţii, renovări şi desfiinţări reprezintă cel mai mare flux de deşeuri la nivelul UE şi din România, o treime din deşeurile produse fiind de această natură. Gestionarea corespunzătoare a deşeurilor şi a materialelor reciclate provenite din desfiinţări sau construcţii, inclusiv manipularea corectă a deşeurilor periculoase rezultă în beneficii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, precum şi îmbunătăţiri în industria construcţiilor şi industria de reciclare pentru că încurajează cererea de materiale reciclate provenite din construcţii şi reciclări.