Scapa de riduri în siguranta cu acid hialuronic!

Popularul acid hialuronic este extrem de solicitat in clinicile estetice de pretutindeni, date fiind binefacerile pe care le aduce acesta aspectului persoanelor care vor ca sa elimine pe cat posibil urmele trecerii anilor.

Cum actioneaza acidul hialuronic in combaterea ridurilor?

Acidul hialuronic este capabil ca sa absoarba si sa mentina cantitati mari de apa (conform studiilor, mergand până la 1000 de ori greutatea sa!).

La aceasta realitate se mai adauga si faptul ca poate sa absoarba socurile, conferind astfel un grad mare de elasticitate pielii umane. 

Pe aceasta proprietate a acidului hialuronic se bazeaza folosirea sa actuala in medicina estetica. Ridurile ce apar pe masura ce inaintam in viata au ca motiv principal faptul ca tegumentul incepe ca sa piarda o cantitate din ce în ce mai mare din aceasta substanta pe care corpul o contine in mod natural si, pe cale de consecinta, pielea incepe ca isi piarda din elasticitate și sa se usuce periculos de mult. Aceasta este si cauza pentru care persoanele care au tenul foarte uscat se lovesc foarte frecvent de problema ridarii premature.

Iata explicatia pentru care refacerea depozitelor de acid hialuronic aflate la nivelul pielii este benefica pentru mentinerea tineretii acesteia, a aspectului ei placut, deoarece mentine o umiditate si o flexibilitate a tegumentului pe termen relativ lung. Plus ca impulsioneaza si cresterea productiei de colagen din organism.

Un tratament riduri cu acid hialuronic are si extrem de putine riscuri de natura alergica pentru persoanele ce il solicita, deoarece nu este vorba de o substanta straina, pe care corpul uman nu o recunoaste si pe care, drept urmare, tinde ca sa o respinga, ci este vorba de o substanta familiara ce exista natural nu numai la nivelul pielii, ci si la nivelul articulatiilor, nervilor, ochilor si parului.

Acidul hialuronic folosit în clinicile de specialitate nu provoaca reactii alergice decat extrem de rar. 

Cand apare si cat dureaza efectul acidului hialuronic injectat de medicii esteticieni?

Efectul este vizibil imediat dupa injectarea preparatului. Medicul va avertiza insa din start pacientii ca dupa procedura efectuata va aparea o usoara umflare a zonei, disconfort ce va disparea in doar cateva zile. 

Efectul injectiilor cu acid hialuronic dureaza in medie intre 12 si 24 de luni, in raport de datele particulare ale fiecarei persoane in parte si de calitatea produsului propriu-zis introdus la nivelul pielii in scopul eliminarii ridurilor de c[tre medicul estetician. Rezultatul este insa cvasidefinitiv deoarece colagenul nou format are si un rol de umplere a ridurilor.

Cele mai citite articole

Daca ar fi ca sa intram mai in detaliu, durata efectelor depinde, printre altele, de tipul de acid utilizat. Se pot folosi acizi reticulati, partial reticulati si non-reticulati. In ce fel sunt ei diferiti? 

Acidul hialuronic reticulat este utilizat pentru refacerea volumului facial, volumetrie si umplerea ridurilor adanci. Functioneaza deosebit de bine in cele mai solicitante tratamente. In acest caz, efectele substantei administrate dureaza aproximativ 24 de luni (2 ani!).

Acidul hialuronic reticulat partial va fi perfect atunci se doreste ca sa se obtina efectul de umplere naturala usoara a imperfectiunilor pielii. Va netezi micile cavitati tegumentare si va avea efecte vizibile aproximativ 18 luni (un an si jumatate!).

Acidul hialuronic non-reticulat este cel mai bun pentru pielea uscata, obosita si flasca. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale de hidratare foarte bune. Acest tratament este o modalitate excelenta de a da instantaneu pielii un aspect sanatos si stralucitor circa 12 luni (un an!).

Ce zone se pot intineri si imbunatati prin injectarea de acid hialuronic?

Acidul hialuronic este perfect pentru eliminarea semnelor de imbatranire in cele mai sensibile zone ale fetei: tample, ridurile din jurul ochilor, de pe obraji, din regiunea nasului, buzelor si colturilor gurii, gat, dar si de pe maini si din alte parti ale corpului mai putin vizibile.

Contraindicatii pentru tratamentul estetic efectuat cu acid hialuronic

Inainte de a realiza procedura, medicul estetician face persoanei ce i se adreseaza o consultatie detaliata. Aceasta este esentiala pentru a cunoaste atat asteptarile pacientului/pacientei ce solicita un tratament riduri cu acid hialuronic, cat si pentru a evidentia posibilele obstacole ce pot sa stea in calea procedurii. 

Iata in continuare cateva contraindicatii generale, dar nu trebuie ignorat sub nicio forma faptul ca decizia de a efectua interventia estetica in cauza trebuie luata intotdeauna individual, prin discutia cu medicul.

Procedura nu este recomandata daca persoana ce doreste un tratament cu acid hialuronic:

  • sufera de boli neoplazice sau boli de colagen
  • este o femeie gravida sau care alapteaza;
  • este racita sau are Covid;
  • la locul de tratament pielea este iritata, prezinta diferite tipuri de inflamatii sau infectii sau urmeaza tratament cu aspirinna sau alte antiagregante.

Te intereseaza si pe tine tratamentul ridurilor cu acid hialuronic? Clinica estetica Zone Medical Estet si Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie estetica te asteapta la o evaluare faciala!

Cele mai citite articole