Carnea de pui este un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copiilor, constituind o sursa bogata de proteine si avand un continut foarte scazut de grasime. In plus, este si foarte buna la gust, iar cei mici o adora, mai ales daca le gatesti mancarurile lor preferate. In cele ce urmeaza, iti prezentam trei retete cu pui de care copiii tai se vor indragosti la prima degustare.
Piept de pui cu pesmet
Aceasta reteta seamana putin cu cea de crispy chicken, rezultatul fiind tot niste bucatele de carne crocante si extrem de delicioase. Pentru a prepara piept de pui cu pesmet, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Un piept de pui dezosat si fara piele;
- 5 linguri de pesmet;
- O lingura de ulei de masline sau un cubulet de unt;
- Cateva ierburi aromatice;
- Sare si piper, dupa gust.
Pieptul de pui se spala si se taie fie in fasii, fie in doua bucati egale, care se ung cu ulei de masline si apoi se condimenteaza cu sare piper si ierburile aromatice. In cazul in care preferi sa folosesti unt, acesta trebuie topit in tigaie, dupa care se unge cu el carnea, asa cum ai fi procedat cu uleiul. Bucatile de carne astfel condimentate se dau apoi prin pesmet, pe care il poti cumpara de la magazin, sau il poti prepara acasa, dand prin robotul de bucatarie paine prajita. Se da drumul apoi la cuptor pentru a-i lasa timp sa se incinga, dupa care bucatile de piept se aseaza intr-o tava, pe o hartie de copt. Tava se baga apoi la cuptor, unde se lasa cam jumatate de ora la 170 de grade.
Pieptul cu pesmet poate fi servit atat ca aperitiv cat si ca fel principal, alaturi de o garnitura de orez, legume, cartofi natur sau de o salata de cruditati.
Ficatei la tigaie
Cele mai citite articole
Copiii adora ficateii, iar cu aceasta reteta iti garantam ca mergi la sigur. Pentru asta ai nevoie de:
- O jumatate de kilogram de ficatei de pui;
- 100 de mililitri de ulei de masline;
- Un ardei gras;
- O ceapa verde;
- 3-4 catei de usturoi;
- Sare si piper, dupa gust.
In prima faza, ficateii se spala si se tin apoi in apa care se schimba de 2-3 ori, pana cand ramane limpede. Dupa aceea, ardeiul se taie cubulete, iar dupa ce ficateii s-au scurs bine se pun in tigaie peste uleiul rece, impreuna cu ardeiul taiat. Se adauga sare si piper, apoi vasul pe pune pe aragaz unde de lasa la foc mic circa un sfert de ora. In acest timp se intorc de mai multe ori pentru a se face pe fiecare parte. Cand sunt aproape gata, se adauga si usturoiul taiat marunt si se mai lasa cateva minute pe foc. La final, ceapa verde se taie marunt si se presara peste ficatei, iar cei mici pot veni la masa.
Pilaf
Lista de ingrediente include:
- Un piept de pui dezosat, de circa o jumatate de kilogram;
- O cana de orez;
- Doi morcovi;
- O ceapa;
- O legatura de patrunjel;
- 3 linguri de ulei;
- Doua cani de apa;
- Sare si piper, dupa gust.
Ceapa si morcovii se taie cubulete, care se pun la calit in ulei, intr-o oala incapatoare. Pieptul se taie apoi fasii, care se adauga in oala si se lasa 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea. Se adauga sarea si piperul, se amesteca bine, apoi se toarna apa, care se lasa sa fiarba cam 20 de minute. Urmeaza orezul, care se lasa la fiert pana cand boabele absorb toata apa, iar in tot acest timp se amesteca des in oala. La final, patrunjelul se taie marunt si se presara pe deasupra dupa care oala se mai lasa pe foc circa un minut.
Acestea au fost recomandarile noastre pentru o masa dupa care cei mici se vor linge pe degete.