Marile beneficii ale sucului natural de mere

Merele întregi sunt un aliment extrem de sănătos, însă pentru sucul de mere se aduc atât argumente pro, cât și argumente contra. Atunci când merele sunt transformate în suc, calitatea lor hidratantă este maximizată, iar unii compuși din plante sunt reținuți. Cu toate acestea, stoarcerea reduce alte beneficii ale merelor întregi, inclusiv fibrele și capacitatea de a satisface foamea.

Printre cele mai evidente beneficii ale sucului de mere se numără:

1. Sucul natural de mere are o aromă deosebită

Un suc realizat din fructe nu poate fi decât extrem de gustos și aromat așa cum se întâmplă și în cazul sucului de la Aroma. În funcție de soiul merelor care au fost utilizate pentru producerea sucului, acestea poate avea diverse arome, mai mult sau mai puțin pronunțate. Cu toate acestea, de aromă naturală a sucului de mere se pot bucura și cei cărora le place dulcele, dar într-o variantă extrem de sănătoasă, deoarece acesta nu conține zahăr adăugat. De la copii la bătrâni, sucul de mere poate fi consumat zilnic, nu numai pentru gustul său natural, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le oferă.

2. Sucul de mere sprijină hidratarea

Sucul de mere este format din 88% apă și are un gust bun. Acest lucru îl face ușor de consumat – în special pentru cei bolnavi și cu risc crescut de deshidratare. De fapt, unii pediatri recomandă suc de mere diluat – un amestec de jumătate de suc, jumătate de apă – copiilor bolnavi ușor deshidratați și cu vârsta de cel puțin un an. Deși băuturile electrolitice sunt special formulate pentru rehidratare, unora dintre copii nu le place gustul și nu le vor bea. Sucul de mere diluat este o alternativă practică și plăcută atât pentru copii, cât și pentru adulți.

3. Sucul de mere conține compuși vegetali benefici

Merele sunt bogate în compuși vegetali, în special polifenoli. În timp ce majoritatea acestor compuși sunt în coajă, unii care se află în pulpa merelor sunt reținuți în suc. Acești compuși din plante pot proteja celulele de inflamații și daune oxidative. Ambele procese sunt factori de bază în afecțiunile cronice, inclusiv anumite tipuri de cancer și boli de inimă. Pentru mai mulți polifenoli, se optează pentru suc tulbure – care conține pulpă – mai degrabă decât limpede, care are pulpa îndepărtată.

4. Sucul de mere poate susține sănătatea inimii

Compușii vegetali – inclusiv polifenolii – din sucul de mere pot fi deosebit de benefici pentru sănătatea inimii. Polifenolii pot împiedica oxidarea colesterolului LDL (rău) și acumularea în artere. Nivelurile mai ridicate de LDL oxidat sunt legate de un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral. Această creștere a activității antioxidante înseamnă mai multă protecție împotriva bolilor de inimă. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii la om pentru a confirma aceste beneficii pentru sănătatea inimii.

5. Sucul de mere poate proteja creierul pe măsura îmbătrânirii

Studiile preliminare sugerează că sucul de mere poate sprijini funcția creierului și sănătatea mintală pe măsura îmbătrânirii. O parte din această protecție se poate datora activității antioxidante a polifenolilor din suc. Acestea pot proteja creierul de deteriorarea cauzată de moleculele instabile numite radicali liberi.